INGREDIENTAI
60 ml pieno
65 ml vandens
38 g sviesto
žiupsnelis druskos
žiupsnelis muskato riešuto
75 g miltų
2 kiaušinių
38 g tarkuoto kietojo sūrio
GAMINIMAS (40 MIN)
Į nedidelį puodą supilkite pieną, vandenį, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, įberkite druskos ir muskato riešuto. Statykite ant viryklės ir kaitinkite, kol sviestas ištirps. Užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite miltus. Išmaišykite ir grąžinkite puodą ant viryklės. Kaitinkite ant nedidelės kaitros apie porą minučių nuolat maišydami, kad iš tešlos išgaruotų drėgmė. Nukelkite nuo kaitros ir leiskite truputį atvėsti. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sudėkite sūrį. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį ir spauskite nedidelius pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite kepti į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20-25 min.
Recepto autorius: virtuvezaliems.wordpress.com