Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Cukinijų Braunis

2019-08-21
Поделитесь своим рецептом

Prieš porą savaičių prasidėjo tradiciniu jau tapęs klausimas “Turiu krūvą cukinijų, tai kur man jas dabar dėti?” Situacija pas mane tokia pati, nes tiek iš mamos, tiek iš uošvienės to be grįžtu su pilna dėže daržovių, o tarp jų didžiausios cukinijos.

INGREDIENTAI
3 mažesnių arba 1-1,5 didesnės cukinijos;
3 kiaušinių;
2 v.š. tahini;
5-6 v.š. medaus;
5 v.š. kokosų miltų;
4-5 v.š. kakavos miltelių;
2 gerų šaukštų kokosų aliejaus;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
žiupsnelio druskos;
saujos šokolado gabaliukų (nebūtina);
pusės plytelės juodojo šokolado

GAMINIMAS
1. Cukinijas nulupame, sutarkuojame ir švaraus rankšluosčio pagalba nuspaudžiame VISĄ skystį.
2. Visus ingridientus, išskyrus šokoladą bei jo gabaliukus, dedame į maisto smulkintuvą ir maišome, kol gausis vientis masė.
3. Į gautą masę įmaišome šokolado gabaliukus.
4. Masę pilame į kepimo indą (geriausia jį iškloti kepimo popieriumi, taip be jokių didesnių pastangų iškepęs braunis lengvai išsiims), tolygiai paskleidžiame, ant viršaus dar pabarstome šokolado gabaliukų ir šauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 – 180 laipsnių. Kepame 35-40 minučių.
5. Iškepusiam brauniui leidžiame pilnai atvėsti.
6. Jei braunio norisi dar labiau šokoladinio, vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir juo apšlakstome braunį.

@But First Food