Iškarto perspėju, šį desertą gaminti šiek tiek užtruks. Bet šis veganinis tartas vertas visų pastangų, nes jos skonis yra tiesiog dieviškas! Ir jūs gi matote, kaip jis atrodo!
INGREDIENTAI
Pagrindas:
100g migdolų arba migdolų miltų
45g kakavos
30g žalių grikių
Druskos
50ml datulių sirupo (arba tamsaus agavos)
20g nerafinuoto kokoso aliejaus
½ arbt. š. cinamono
Karamelė:
250ml datulių sirupo (arba tamsaus agavos)
250ml kokoso pieno/kremo
1 arbt. š. cinamono
1 arbt. š. riešutų sviesto (nebūtina, bet bus skaniau)
½ arbt. š. druskos
Karamelizuoti riešutai:
Saujos migdolų
2 saujos lazdynų riešutų
2 saujos moliūgų sėklų
Saulėgrąžų ir sezamo sėklų
4-5 valg. š. datulių sirupo
Druskos
Apelsino žievelės
GAMINIMAS
Pagrindas:
1. Blenderiu-trintuvu sumaišome visus ingredientus. Turi gautis į trupinius panaši, bet lipni masė, kurią suspaudus ji laikys savo formą.
2. Masę dedame į 14-15cm formą, suformuojame 2-2,5cm kraštus ir kepame 15min. 180° Formą niekuo netepame, o tiesiog kepame.
3. Ištraukiame pagrindą iš orkaitės ir atšaldome. Jeigu norite tai padaryti greičiau, dėkite į šaldytuvą.
Karamelė:
1. Sujungiame sirupą ir pieną. Supilame į puodą ir ant vidutinės ugnies verdame apie 25-30 min. Tada dedame likusius ingredientus ir verdame dar 5-10 min. Turite pamatyti gana didelius burbulus ir konsistencija turi būti panaši į karamelė.
2. Perpilame karamelę į dubenį, dedame į šalį ir atvėsiname.
Karamelizuoti riešutai:
1. Porą min. sausoje keptuvėje pakepame visus riešutus ir sėklas. Pilame sirupą ir žievelę. Gerai sumaišome. Gautą masę perkeliame ant kepimo popieriaus ir dedame į šaldiklį.
2. Belieka tik surinkti tartą.
Skanaus!