INGREDIENTAI (14 pyragaičių)
Traškiam sluoksniui:
28 g sviesto
33 g rudojo cukraus
31 g miltų
4 g kakavos miltelių
Plikytai tešlai:
62 g miltų
50 ml pieno
50 ml vandens
5 g cukraus
1/3 a.š. druskos
40 g sviesto
2 vnt. kiaušinių
Kremui:
250 g maskarponės sūrio
3-4 v.š. saldinto kondensuoto pieno
GAMINIMO BŪDAS (1 VAL 30 MIN)
Iš pradžių pasiruoškite traškųjį sluoksnį. Sviestą išsukite su cukrumi, suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Padalinkite ją į dvi lygias dalis. Vieną jų plonai (2 mm storio) iškočiokite įdėję tarp dviejų maistinių plėvelių. Į kitą sudėkite kakavos miltelius ir irgi taip pat iškočiokite. Abu gautus “blynus” dėkite porai valandų į šaldytuvą arba kokioms 15 min į šaldiklį.
Tuo metu pasiruoškite plikytą tešlą. Į puodą supilkite pieną ir vandenį. Sudėkite cukrų ir sviestą ir druską. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sviestas ištirps. Nuimkite nuo viryklės, suberkite miltus, išmaišykite ir grąžinkite ant viryklės. Maišykite ir kaitinkite kokią minutę. Leiskite tešlai šiek tiek atvėsti. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sukrėskite tešlą į konditerinį maišelį ir išspauskite nedidelius pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Iš šaldytuvo išimkite traškiojo sluoksnio tešlą. Iš kiekvieno “blyno” išspauskite po 7 nedidelius apskritimus (tokio dydžio, kaip ir pyragaičiai). Uždėkite šiuos apskritimus ant plikytų pyragaičių. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 25-30 min. Kai iškeps ištraukite ir atvėsinti.
Tuo metu pasiruoškite kremą. Maskarponę išplakite su kondensuotu kremu. Sukrėskite kremą į konditerinį maišelį. Pripildykite pyragaičius kremu ir ragaukite.
Recepto autorė: https://virtuvezaliems.wordpress.com/