INGREDIENTAI
100 ml kokosų pieno
10 g želatinos arba 2,5 g agaro miltelių
100 ml vandens želatinai
100 ml vandens aguonoms
2 v. š. aguonų, užpiltų verdančiu vandeniu
1 v. š. klevų sirupo/medaus arba 1 šaukštelio stevijos
1 vnt. kivio arba kito rūgštaus vaisiaus, uogų
GAMINIMAS (15 MIN + PASIRUOŠIMAS IR ATVĖSINIMAS)
- Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 10 – 20 min pastovėti.
- Želatiną/agarą ištirpinti virintame karštame (bet ne verdančiame) vandenyje.
- Į ištirpusią želatiną pilti kokosų pieną, įmaišyti klevų sirupo/medaus ar stevijos, sudėti nukoštas aguonas ir viską gerai išmaišyti.
- Paruoštą masę pilti į norimos formos indelius ir palikti porai valandų stingti šaldytuve.
- Sustingusias formeles puošti mėgstamais vaisiais ar uogomis (ypač tinka kiviai, spanguolės, ananasai).
Recepto autorius: https://mitybologija.lt