INGREDIENTAI
1/2 st. (100 ml) nesaldintos obuolių tyrės
4 valg. š. rudojo cukraus
3 valg. š. auksaspalvio sirupo
3 valg. š. aliejaus
3/4 st. avižinių dribsnių, sumaltų*
3/4 st. baltų speltos miltų
1 1/2 st. meduolių prieskonių
1 kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 arbat. š. vanilės ekstrakto
cukraus apibarstymui (nebūtinai)
GAMINIMAS (30 min.)
1. Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių temp.
2.Dideliame inde sumaišyti drėgnus ingredientus. Kitame – miltus, prieskonius, druską, kepimo miltelius. Juos per kelis kartus suberti į drėgnų ingredientų mišinį. Sumaišyti, kol tešla bus vientisa.
3. Tešla turi būti minkšta, gali kiek lipti prie rankų. Jas galima apsibarstyti miltais ir formuoti nedidelius rutuliukus. Juos dėti ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos. Rutuliukus lengvai paspausti, suformuojant apvalią sausainio formą.
4. Sausainius apibarstyti cukrumi (nebūtinai).
5. Sausainius kepti apie 10-14 min.