INGREDIENTAI
150 ml. (pusės stiklinės) avižų
250 ml (stiklinės) vandens
5 vnt. rudųjų pievagrybių ar kitų grybų
150 ml. (pusės stiklinės) migdolų pieno
1 v.š. šaukšto tarkuoto permezano sūrio
1/3 a.š. (žiupsnio) smulkintų petražolių/kalendrų/svogūno laiškų
GAMINIMAS (20 MIN)
- Puode avižas užpilti verdančiu vandeniu (taip košė išvirs greičiau).
- Virti apie 10 − 15 minučių ant vidutinės ugnies, kol avižos suminkštės.
- Tuo tarpu keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus pakepti smulkiomis riekelėmis pjaustytus grybus.
- Kai košė bus sugėrusi vandenį, pagardinti ją žiupsniu druskos, žolelėmis ir sumaišyti su permezanu ir migdolų pienu.
- Nuimti puodą nuo ugnies ir uždengus dangčiu palikti pastovėti 5 minutes.
- Viršų pabarstyti grybų traškučiais.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt