Restorane „Gabija“ nauji vėjai. Už virtuvės vairo stojo nauja šefė, Lietuvos vyriausiųjų virėjų asociacijos narė, Vilma Rudienė. Šefė neseniai pristatė naująjį restorano meniu. Jis įdomus ir solidus (beje, kaip ir restorano pirmtako – Gintauto Zuikaičio). Neperkrautas, įvairus ir įdomių pasirinkimų pilnas meniu turi vieną problemą – norisi paragauti viską, o tam gali neužtekti ir visų atostogų pajūryje.
Degustacijai pasirinkome du desertus, šaltą gaspačio sriubą ir karštą užkandį. Prie patiekalų pasrinkome itališką Prosseco briutą ir natūralų sidrą (taip pat briutą).
Kuo daugiau produktų gamina pats restoranas – tuo geriau. Jie visada bus šviežesni, dažnai skanesni ir puikiai iliustruos virtuvės išmonę. „Gabijoje“ gaminami ledai atitinka visus šiuos kriterijus. Malonu valgyti kokybiškus, su fantazija ir išmanymu pagamintus ledus...ir ne tik karštą dieną. Šį kartą ragavome mėtų ledus su agurkų sirupu.
Cream Brulee saldumas netikėtai suskambėjo su rūgštokais kivi vaisiais. Desertas klasika, kuriam svarbiausia meistriškas paruošimas, o „Gabijos“ virtuvė su šia užduotimi sėkmingai susitvarko.
Ispaniškoji šaltsriubė gaspačio. Atrodytų tikrai elementarus patiekalas, kuriam pagaminti didelio meistriškumo nereikia. Deja, nors nemažai restoranų Lietuvoje ją bando gaminti, dažniausiai tikrai gero, ir tikrai ispaniško skonio gaspačio galima paragauti tik pasigaminus namuose. Iš „Gabijos“ virtuvės atkeliauja kūrybingai pateikta gaspačio, aštroka, iš prinokusių kvapnių pomidorų. Iki paskutinio šaukšto neradome prie ko galima būtų prikibti.
,,Neapolietiškame“ padaže troškintas eršketas pagardintas kaparėliais – lengvas, bet sotus patiekalas. Drąsiai rinkitės jei norite „kažko įdomaus“. Puikiai suderinti prieskoniai įkvepia patiekalui egzotiško aromato.
Sekantis vizitas, kitiems patiekalams išbandyti, jau suplanuotas!