This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Oto suktinukas pagal šefą Jaroslav Orševski

2024-12-11
Share your recipe

OTO SUKTINUKAS SU LAIŠKINIU ČESNAKU, KEPTŲ SALIERŲ KREMAS, TROŠKINTI PANKOLIAI, KREVETĖS, OBUOLIAI IR BALTO VYNO PADAŽAS SU UPĖTAKIŲ IKRAIS

10 porcijų

OTO SUKTINUKAS

Otas 2 kg

Laiškinis česnakas 10 gr

Activa

Druska

BALTAS PADAŽAS SU UPĖTAKIŲ IKRAIS

Žuvies sultinys 0.1 l

Grietinėlė 0.1 l

Sviestas 0.04 kg

Vynas baltas 0.07 l

Šalotiniai svogūnai 0.2 kg

Upėtakių ikrai 0.02 kg

Laiškinis česnakas 0.002 kg

Druska

Pipirai

Vynas nugarinamas su smulkiais kubeliais kapotais šalotiniais svogūnais, pilamas žuvies sultinys ir viskas dar kartą nugarinama pusiau. Pilama grietinėlė bei į padažą įvedamas sviestas. Prieš patiekimą į padažą įvedami ikrai bei kapoti laiškiniai česnakai. Padažas nuskaninamas druska ir pipirais.

KREVEČIŲ IR OBUOLIŲ „SFERA“

Krevetės 0.1 kg

Obuoliai granny smith 0.04 kg

Špinatai 0.02 kg

Druska

Pipirai

Laimo žievelė

Krapai 0.0025 kg

Virtos krevetės sukapojamos, dedami kapoti obuoliai. Į gautą masę tarkuojama laimo žievelė bei dedami kapoti krapai. Skaninama druska bei pipirais. Špinatai nublanširuojami, nusausinami ir jais išklojama silikoninė formelė. Į taip paruoštą formelę dedama krevečių masė, užlankstomi špinatų lapų galai.

SULTINYS KREVETĖMS

Baltas vynas 0,023 kg

Vanduo 0,069 kg

Apelsinų sultys 0,023 kg

Pankolis 0,005 kg

Saliero stiebas 0,005 kg

Česnakas 0,001 kg

Poras 0,005 kg

Apelsinų žievelė

Druska

Kalendros sėklos 0,0005 kg

Pankolio sėklos 0,0005 kg

Juodieji pipirai „Tellicherry“ 0,005 kg

Žvaigždinis anyžius 0,005 kg

Iš sultiniui skirtų ingredientų paruošiamas sultinys. Jam užvirus kaitra sumažinama ir jis paverdamas apie 20 minučių ir atvėsinamas iki 65-70 C laipsnių. Į taip paruoštą sultinį dedamos krevetės ir palaikomos jame apie 5 minutes, kol parausta. Krevetės atvėsinamos sultinyje.

RŪKYTOS PAPRIKOS ALIEJUS

Rūkyta paprika „Santa Maria“ 0,002 kg

Alyvuogių aliejus 0,02 kg

Sumaišyti aliejų ir paprikos miltelius ir pašildyti ant silpnos kaitros apie 10 minučių. Perkošti per smulkų arba kavos sietelį.

KEPTO SALIERO KREMAS

Saliero šaknis 0.4 kg

Sviestas 0.06 kg

Daržovių sultinys 0.05 kg

Maltas pankolis

Druska

Cukrus

Ciberžolė

Saliero šaknis (nelupta) kepama orkaitėje prie 180 C laipsnių apie 45 minutes, kol suminkštėja. Dar karšta saliero šaknis malama virtuviniame kombaine arba blenderyje su sviestu, ciberžole ir maltais pankoliais. Jei masė per tiršta, galima įpilti daržovių sultinio. Gautas kremas skaninamas druska ir cukrumi

TROŠKINTI PANKOLIAI

Pankoliai 0.065 kg

Šalotiniai svogūnai 0.05 kg

Druska

Pipirai

Lauro lapai

Cukrus 0.0075

Vanduo 0.15 kg

Žvaigždiniai anyžiai

Balto vyno actas 0.01 kg

Čili pipirai

Pankoliai ir svogūnai sukapojami ir patroškinami iš likusių ingredientų pagamintame sultinyje apie 20 minučių. Pankoliams suminkštėjus, jie atvėsinami neišimant iš sultinio.

TIULIS (90 porcijų)

Sviestas 0.025 kg

Alyvuogių aliejus 0.015 kg

Kiaušinių baltymai 0.05 kg

Miltai 0.050 kg

Druska 0.002 kg

Cukraus pudra 0.005 kg

Viską suplakti kartu iki vientisos masės. Tepti plonu sluoksniu ant silikoninio kilimėlio. Kepti įkaitintoje orkaitėje prie 160 C laipsnių 6 minutes.

 

Nuotraukų autorius Robertas Daskevičius