This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Plačias cukraus panaudojimo galimybes atskleidžia „Danisco Sugar“ (Vilnius)

2007-03-23
Publish your own article

Cukrus – tai natūralus produktas, esantis visuose augaluose. Jis yra ne tik saldiklis, bet ir puikus prieskonis, kurį galima naudoti kitiems skoniams derinti bei sustiprinti. Šiandien yra žinoma daug cukraus rūšių, nuo įprasto balto biriojo iki vanilinio ar karamelinio.

Plačiausią cukraus asortimentą Lietuvoje pristato Danijos įmonė „Danisco Sugar“, kurios fabrikuose kasmet pagaminama apie 1,2 mln. tonų cukraus. Ši įmonė yra viena didžiausių ir sėkmingiausių cukraus tiekėjų Europoje, savo fabrikus įkūrusi Danijoje, Švedijoje, Suomijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje. Lietuvoje „Danisco Sugar“ siūlo išbandyti įvairiaskonių cukraus miltelių, balto biriojo cukraus, aukščiausios kokybės cukranendrių cukraus „Demerara“, gabalinio cukraus bei cukraus su cinamonu, vanilinio cukraus, želė cukraus „Multi“, rudojo gabalinio cukraus bei rudojo stambiakristalio cukraus „Kandi“, kitų „Dansukker“ produktų.

Vieną pavasario dieną „Danisco Sugar“ pakvietė visus į „Cukraus magijos pietus“, vykusius bare „Paparazzi“, kurių metu buvo originaliai pristatomas cukrus bei supažindinama su cukraus panaudojimo galimybėmis. Svečiams buvo pasiūlyta paragauti žaliųjų salotų su tigrinėmis krevetėmis ir sirupe virtu imbieru, obuolių sriubos, anties su apelsinais ir įdarytais cikorijų lapeliais su kepenėlėmis bei mielinės tešlos pyragėlių „Baba“ su vaisiais ir plaktos grietinėlės kremu. Visi šie patiekalai buvo gaminami naudojant cukrų ne tik kaip saldiklį, bet ir kaip puikų prieskonį, padedantį išgauti tikrąjį patiekalo skonį. Taip pat svečiai buvo supažindinti su daugybe netikėčiausių faktų apie cukrų. Visus nustebino tai, jog cukrų mūsų prosenelės naudojo drabužiams standinti, ir tai, kad cukraus molekulių yra atrasta kosmose bei dviejuose Žemėje nukritusiuose meteorituose.

Renginio vedėjas svečiams davė keletą patarimų, susijusių su cukraus naudojimu: buvo pasiūlyta cukrų naudoti kaip puikią priemonę žaizdoms gydyti, į gėlėms skirtą vandenį įberti cukraus, kad jos ilgiau nevystų, taip pat užberti cukraus ant keptuvėje kaitinamo sviesto ir tik tada dėti į keptuvę blynelius – tuomet blyneliai įgaus švelnų karamelės skonį.

Daugiau informacijos apie „Dansukker“ produktus bei daugybę įvairių patiekalų receptų galite rasti interneto svetainėje http://web.dansukker.com/

Jolita Katkutė
Meniu.lt informacija