This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: SPOT restobaras

2017-12-11
Publish your own article

Kiekvienas vilnietis ar šiam miestui prijaučiantis žmogus greitai pasakytų, kur yra viena iš mėgstamiausių pasisėdėjimo bei aktyvios veiklos vietų Vilniuje. Čia ypatingai daug įvairaus amžiaus ir pomėgių žmonių traukia atšilus orams. Taip, pievoje prie Baltojo Tilto verda įdomus gyvenimas. Šiltuoju metų laikotarpiu čia į dangų kyla gigantiški oro balionai, su šypsenomis leidžiami aitvarai, klega ant žolės susėdę miesto gyventojai ir svečiai, o limonado ar Aperol Spritz kupinas taures daužia po Baltuoju tiltu esančioje kavinėje susirinkę laimingi žmonės. Vėsiuoju metų laikotarpiu čia grožimasi gamtos bei modernaus miesto vaizdiniais. Tiek saulei šviečiant, tiek lietui lyjant visa tuo pasidžiaugti kviečia restoranas-socialinis klubas „SPOT restobaras”.

Šiuolaikiškai pasivadinęs „SPOT restobaras” dieną kviečia gera kaina pavalgyti dienos pietus, vakare smagiai praleisti laiką su draugais. Patogioje lokacijoje įsikūrusį restoraną drąsiai galima vadinti socialiniu klubu – čia rengiami vėlyvieji sekmadienio pusryčiai, įvairūs protmūšiai, vakarais didžėjai suka vinilines plokšteles bei organizuojami kiti vakarėliai, kuriuose skatinama suburti draugus į kompaniją ir smagiai praleisti laiką pačiame modernaus miesto centre.

Apsilankymo dieną čia organizuojamas protmūšis apie kurį neteko sužinoti anksčiau ir kuriame, užėjus į restoraną, buvo pasiūlyta sudalyvauti.

Skamba garsi nuotaikinga muzika, kurią lydi gausus žmonių šurmulys. Taip, čia triukšminga, tačiau dienomis ar įprastais vakarais būna kur kas ramiau. Belaukiant meniu akys laksto po salę – stilingas, jaunatviškas, erdvus ir tuo pačiu neįpareigojantis interjeras nuteikia jaukiai, tad smagiau įsitaisau šiame balsų klegesyje.

Maisto meniu platus, tad išsirinkti turėtų būti nesudėtinga įvairių skonių mėgėjams, taip pat gausu įvairių užkandžių, puikiai tinkančių dalintis su draugais. Ant stalo pirmieji atkeliauja gruzdinti bulvių ir sūrio rutuliukai. Užkandis skanus, sotus ir tirpstantis burnoje, tačiau vertėtų pasisaugoti gan didelių viduje paslėptų čili pipiriukų griežinėlių.

Žvelgiant į gėrimų meniu akys užkliūva už siūlomų naminių limonadų, kurie gaminami čia pat. Įdomu paragauti, tad pasirenku egzotiškai skambantį Braziliškąjį namų gamybos gėrimą. Ryškus laimo ir kondensuoto pieno skonis labiau primena pieno kokteilį nei limonadą, tačiau nuteikia vasariškai.

Sriubų pasirinkimas nedidelis – dvi aštrios ir viena švelnaus skonio, moliūgų sriuba. Aštriai valgyti nemėgstu, tad pasirenku moliūgų sriubą. Patiekta ryškiai raudonoje lėkštėje, sodriai geltonos spalvos sriuba mano staliuką pasiekė labai greitai. Pirmasis šaukštas ir nesuprantu, kur sriubos skonis? Po kelių šaukštų jaučiu ne moliūgus, o pipirų aitrumą.

Esu nusiteikusi rizikingai, tad išsirenku suvožtinį su vienu populiariausių Prancūzijoje Kamambero sūriu, kurio, gėda, tačiau nesu ragavusi. Vakaro pasirinkimas patiekiamas su gruzdintomis bulvytėmis ir šviežių daržovių salotomis su obuoliais, tačiau viskas padrykai išmėtyta padėkle. Prapjovus suvožtinį lėkštėje pasklinda sodriai gelsvos spalvos išsilydęs sūris. Stipraus aromato, turtingo skonio sūris greitai apvelia visus dantis. Subtiliai sūrus skonis byloja apie puikų brandinimą, tačiau man tiek sūrio, tiek jo skonio buvo per daug. Kita vertus, viduje esančio mėlynųjų svogūnų džemo saldumas puikiai suderėjo su Kamamberu. Gaila, bet gruzdintos bulvytės jau senokai buvo gruzdintos, kadangi patiektos buvo visiškai šaltos. Galbūt po sočios sriubos ir užkandžio, tačiau įveikiau tik pusę savo išsirinkto pagrindinio patiekalo.

Pro panoraminius langus stebiu Neries upės pakrantę ir miesto šviesas, kuriose žybčioja lėtai krentančios snaigės. Vakarus mieste mėgstu vainikuoti saldžiu skanėstu, tad su padavėjos pagalba išsirenku Raudonąjį aksomą” – ypatingos spalvos prabangų aksominį pyragą su grietinėlės kremu. Tai purus raudonojo vyno spalvos biskvitas, perteptas citrinine grietinėle. Pyragas skanus, tačiau labiau patiks mėgstantiems riebesnius pyragus ar jų pertepimus.

Skaičiai: Gruzdinti bulvių ir sūrio rutuliukai 4,5 € + Moliūgų sriuba 3,5 € + Suvožtinis su kamamberu 6,5 € + Desertas Red Velvet 3,5 € + Braziliškas limonadas 2 €. Soti, didelių porcijų vakarienė atsiėjo 20 €.

Interjeras: Erdvus, jaunatviškas ir neįpareigojantis. Puiki lokacija šalia esančiuose biuruose dirbantiems užsukti dienos pietų, o ieškantiems jaukios vietos pasisėdėti su draugais. Vertinu 4/5.

Aptarnavimas: Reikėjo luktelėti, kol pasitiks aptarnaujantis personalas, tačiau vėlesnio vakaro metu personalas buvo atidus, malonus ir neįkyrus – 3/5.

Maistas: Nors žmonių buvo daug, tačiau maisto laukti ilgai neteko. Sriubos skonio nepajaučiau, tačiau vėsu vakarą smagiai sušildė. Labiausiai patiko užkandis (sūrio ir bulvių rutuliukai), kuris puikiai tiktų dalintis su draugais. Visgi, bulvytės šaltos. Meniu įvairus ir gausus, ką pavalgyti turėtų atrasti kiekvienas. Vertinu 3/5.

Bendras įvertinimas: 3,33/5

 

Agnė  Lukoševičiūtė @Meniu.lt