Kai keliaudama pietauti restorane garsiai svarstau, ar gardūs ir kuo nors nustebinantys bus dienos pietūs, draugai ragina per daug nesitikėti. Juk tai - tik greitas, alkį numalšinti turintis sustojimas, skubantiems sugrįžti prie darbų. Tačiau su tokia draugų nuomone aš visai nesutinku. Restoranų, kuriuose dienos pietūs prilygsta meno kūriniui aplankiau ne vieną ir ne du, tad tokius lūkesčius galvoje kuriu ne be pagrindo.
Tiesa, aukštą kartelę ypač lengva iškelti naujiems, anksčiau niekada negirdėtiems restoranų pavadinimams. O ypatingai tokioms vietoms, kurios, socialinėje erdvėje žada tikrus skonių atradimus, prilygstančius net pačioms įdomiausioms ir netikėčiausioms maisto kelionėms. Būtent tokiais žodžiais, apie savo dienos pietus atsiliepia „B Nordic 26“ verslo centre įsikūrusi nauja dienos pietų vieta - „Marina Bistro“.
Kalbant apie „Marina Bistro“ lokaciją, šią vietą sunkiai surasčiau atsitiktinai. Eidama pro šalį, šį pietų restoranėlį net praėjau... Mano dėmesio nepatraukė jokia ryškesnė iškaba, tad ieškant „Marina Bistro“, reikėtų būti ypatingai dėmesingiems.
Interneto platybėse surasti vaizdai žadėjo itin malonią, išskirtinę ir stilingą pietų aplinką. Pripažinsiu, nebūčiau atspėjusi, jog nuotraukose užfiksuotas interjeras yra dienos pietus kasdien ruošiančio bistro, o ne prabangaus restorano.
Patekus į naujojo bistro erdvę, socialinių tinklų paskyrose sukurtos išskirtinės aplinkos įspūdis išblėso. „Marina Bistro“ nenustebino originaliu interjeru - tai buvo tiesiog tvarkinga, nauja erdvė papietauti.
Dienos pietų eiga akimirką pasirodė paini: ant aukšto stalo išrikiuotos salotos, sriuba ir pagardai. Karštieji patiekalai sudėti šilumą išlaikančiuose induose prie baro, tačiau niekur nematyti lėkščių sriubai. Galvoje besiraizgančias minčių pinkles tuoj pat išpainiojo čia dirbančios malonios darbuotojos. Dienos valgiaraštyje surašyti septyni skirtingi dienos patiekalų pasirinkimai (įskaitant sriubą ir salotas), juos galima valgyti atskirai arba rinktis rinkinius: sriuba ir salotos (6eur) arba sriuba ir karštas patiekalas (7eur). Dienos pietus užsisakyti reikia patiems, priėjus prie baro. Užsisakę maistą gausite dubenėlį, kurį sriuba ir pagardais pripildysite patys. Jei valgysite tik karštą patiekalą, nieko nelaukdami, galėsite pereiti prie jo. Kompotas ir vanduo įskaičiuoti į patiekalų kainą, - maždaug taip mums apie „Marina Bistro“ dienos pietų eiga papasakojo čia dirbanti moteris.
Nusprendžiau, jog norėsiu išbandyti vieną iš dienos pietų rinkinių, kurį sudaro dienos sriuba ir pasirinktas karštas patiekalas. Gautas dubenėlis sriubai man pasirodė vėsus - įpilta į šaltą ir ganėtinai platų indą tą dieną tiekiama burokėlių sriuba atvėso akimirksniu, todėl nė nesušildė žvarbiame ore sušalusių pirštų. Kartu su nepakankama jos temperatūra, nedžiugino ir sriubos tekstūra - šį patiekalą norėjosi vadinti ne burokėlių sriuba, o burokėlių sultiniu. Jame plaukiojo vos keletas tarkuotų burokėlių ir virtų bulvių. Tokia sriubos tekstūra ir temperatūra nuvylė.
Iš pagrindinių patiekalų susigundėme paragauti menkės bulguro paniruotėje, tačiau šios žuvies atsargos „Marina Bistro“ pasibaigė akimirksniu. Teko pasirinkti kitus patiekalus. Apsistojome ties indiškais vištienos iešmeliais ir kiaulienos plovu.
Indiški vištienos iešmeliai buvo dailiai apskrudę griliuje, o pažvelgus pro langą galėjau matyti čia pat, lauko terasoje juos kepantį virtuvės darbuotoją. Mėsa buvo išties minkšta ir sultinga, tačiau gero skonio balanso neišlaikė garnyras - virtos bulvės, gaivus jogurtinis padažas ir šviežių daržovių salotos. Virtos ir žalumynais puoštos bulvės priminė valgyklos meniu ir tikrai nenukėlė į „Marina Bistro“ žadėtą gastronominę kelionę.
Vis dėlto, nors estetinis patiekalo vaizdas didelio įspūdžio nepaliko, pagrindinis jo komponentas - vištienos iešmeliai pamalonino skrandį.
Po kelių akimirkų, „Marina Bistro“ darbuotoja į lėkštę įdėjo dosnią porciją kiaulienos plovo. Daržoves galima pasirinkti patiems, tačiau negaliu teigti, jog jų asortimentu likau sužavėta. Tiksliau - pasirinkimų buvo tik du - šviežių daržovių salotos ir pomidorai (tiesa, išeinant iš restorano pamačiau, jog garnyro stalas papildytas taip prie plovo reikalingais marinuotais agurkėliais). Pradėjusi ragauti plovą likau maloniai nustebinta mėsos ir ryžių skoniu. Tai buvo kvapnus, Rytų prieskoniais persismelkęs patiekalas. Lėkštėje stengiausi „pagauti“ visus mėsos gabalėlius, tačiau šie pasibaigė greičiau nei tikėjausi - mano lėkštėje liko baltuoti tik ryžiai.
Pajutau, jog keli mėsos gabalėliai ir burokėlių sultinį labiau primenanti sriuba alkio numalšinti nepajėgė, tačiau pietums valgyti vien tik ryžių taip pat nesinorėjo. Akimirką mano įvertinimą viršun kilstelėjęs kiaulienos plovas, taip pat greitai, pasiglemžęs teigiamas pirmojo įspūdžio emocijas, smuko žemyn.
„Marina Bistro“ palikau apimta nusivylimo jausmo: ragauti patiekalai tiesiog „bangavo“: kilo aukštyn su kiekvienu gardžios mėsos kąsniu ir taip pat lengvai krito žemyn dėl netinkamai parinktų priedų, nepakankamos temperatūros, nuviliančios tekstūros ir estetinio vaizdo lėkštėje.
Ši dienos pietų patirtis nebuvo traukianti sugrįžti. „Marina Bistro“ neatradau žadėtų išskirtinių pasaulio skonių. Patiekalai, kuriuos ragavau nepasirodė pakankamai sotūs, o tokia dienos pietų kaina, mano galva, tiesiog per didelė.
Sąskaita: indiški vištienos iešmeliai -6,50€, „burokėlių sriuba ir kiaulienos plovas - 7€. VISO: 13.50€
Aptarnavimas: 5/5 Pietaujant „Marina Bistro“ apsitarnauti turėsite patys, tačiau čia dirbantis personalas - malonus ir paslaugus, pasiruošęs padėti, papasakoti apie patiekalus, kuriuos ragausite.
Interjeras: 4/5 „Marina Bistro“ - tai tvarkinga, moderni ir šviesi erdvė pietums. Kaip bebūtų, internete afišuojamos nuotraukos žada daugiau nei atradau iš tiesų.
Meniu: 2/5 Ragauti patiekalai nesužavėjo. Lėkštėje neatradau nei žadėtų išskirtinių skonių, nei estetikos. Galiausiai, užsisakiusi dienos pietų rinkinį bistro palikau alkana. Manau, jog „Marina Bistro“ dienos pietų kaina neatitinka jų kokybės.
Bendras vertinimas: 3.6/5