This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: „Freunde“

2018-09-10
Publish your own article

Ne paslaptis, jog daugelis restoraną ar kavinę renkasi pagal jos įvaizdį socialiniuose tinkluose. Gražios ir estetiškos nuotraukos, skaniai atrodantis ir mėgstamas maistas – to pakanka, kad apsilankytume restorane „Freunde“.

Popietę nusprendžiame praleisti kiek primirštame, tačiau mielame sostinės kampelyje – Pylimo ir Trakų gatvių sankirtoje. Daugelis turbūt dar pamena „ant kampo“ buvusį, tačiau prieš penkerius metus užsidariusį, restoraną „Shanti“. Būtent jo patalpose atsidarė naujas restoranas nelietuvišku pavadinimu „Freunde“. Tai pusiau vegetariškas (fleksitarinis) bistro, draugiškas valgantiems mėsą. Jame gausu ne tik vegetariškų patiekalų, bet taip pat galima ir paragauti jautienos ar vištienos. Į jį ir užsukame.

Vos tik įžengiame pro duris, mus pasitinka ne tik erdvios, šviesios ir minimalistinės patalpos, bet taip pat ir alinantis karštis. Kondicionierių čia nėra, todėl mieliau renkamės lauke esančius stalelius. Ir nė akimirkos nesudvejojame, ką rinktis – ar neturėti, kuo kvėpuoti, ar sėstis lauke, kur virš galvų plūsta pikti debesys.

Tiesa, „Freunde“ viduje – labai jauku. Šviesiai įrengtose patalpose taip pat gausu ir vazoninių augalų, o ant sienos prie baro kabo ryškiai šviečianti ir akį traukianti neoninė iškaba. Kiekvienas čia ras sau tinkamą vietą – nuo aukštų staliukų ir kėdžių dviem asmenims, iki apskritų stalų šeimoms ar draugų, kolegų kompanijoms. Čia galite apsilankyti bet kada – net ir dienos pietų metu ar penktadienio vakarą – stalelių gausa išduoda, kad vietos čia bus kiekvienam. „Freunde“ restoranas gali būti interjero pavyzdžiu kitiems restoranams – minimalistinės detalės čia sukuria jaukią ir harmoninga aplinką, į kurią norisi sugrįžti dar ne kartą.

Užklydę šeštadienio popietę esame vieninteliai klientai. Iškart gauname stalo vandens bei meniu. Galime rinktis užkandžius, salotas, karštuosius patiekalus, desertus. Tiesa, meniu nėra labai platus, todėl pasirinkti nebus sudėtinga. Kainos – vidutiniškos: už užkandį sumokėsite apie 5 eurus, salotas – 6-7 eurus, o už pagrindinį patiekalą apie 8 eurus. Tam, kad belaukiant pagrindinių patiekalų netektų vienas kitam perkąsti gerklės, užsisakome užtepėlių rinkinį (4,50 EUR), kurį sudaro 2 jūsų pasirinktos užtepėlės (saulėje džiovintų pomidorų, parmezano ir graikinių riešutų, grybų arba pesto) bei skrudinto batono riekelės. Taip pat užsisakome išgirtus lęšių „meatballs“ su bulvių koše (7,50 EUR), vištieną su bolivinėmis balandomis (7,90 EUR) ir šokoladinį sūrio pyragą (3 EUR).

Gaila, bet mus nemaloniai nustebina virtuvės vikrumas – esame vieninteliai klientai, tačiau užtepėlių rinkinio laukiame pusvalandį. Aišku, laukimo pyktį nustelbia skonių įvairumas, sodrumas ir, žinoma, išaugęs alkis. Per kelias akimirkas ištuštiname lėkštes ir laukiame pagrindinių patiekalų. Deja, bet vėl praeina apie 20 minučių, kol juos gauname.

Išgirtiesiems lęšių „meatballs“ su bulvių koše – vienareikšmiškai skiriame 10 balų. Natūraliame pomidorų padaže besimaudantys kukuliai puikiai dera su bulvių koše, o daržovių net nepasigendame. Suprantame, kad šį patiekalą tikrai verta užsisakyti dar kartą.

Gaila, jog vištiena kukulių užkeltos kartelės neviršija – prėskai paruošta mėsa patiekiama su šaltomis bolivinės balandos, agurkų ir pomidorų salotomis nepalieka įspūdžio. Norėjosi įmantresnio ir intensyvesnio mėsos skonio, o šalia patiekta balovinė balanda galėjo būti šilta.

Įveikę nemenką lėkštę užkandžių bei pagrindinius patiekalus, prikimštais pilvais, laukiame deserto. Jį užsisakome vieną ir dėl to nė kiek nesigailime. Sodrus, minkštas ir drėgnas – toks jų šokoladinis sūrio pyragas. Tiesa, sūrio jame beveik nerandame – mums jis labiau primena „brownie“, tačiau jį taip pat dar kartą kartotume.

Pietumis restorane likome patenkinti, dar kartą čia mielai apsilankytume. Didžiausią įspūdį paliko erdvios patalpos ir modernus interjeras. Mėsą valgantiems draugiškame vegetariškame bistro išsirinkti patiekalą galės kiekvienas – net ir pats įnoringiausias. Kviečiame ir Jus apsilankyti bei pasidalinti savo patirtimi!

Sąskaita: Užtepėlių rinkinys (4,50 EUR), lęšių „meatballs“ su bulvių koše (7,50 EUR), vištiena su bolivinėmis balandomis (7,90 EUR), šokoladinis sūrio pyragas (3 EUR), „Sprite“ (1,50 EUR). Viso: 24,40 EUR.

Interjeras: 5/5 Restoranas „Freunde“ ne tik erdvus ir minimalistinis, jis taip pat ir labai jaukus. Ant palangių stovintys gėlių vazonai suteikia autentiškumo ir jaukumo jausmą, kuris leidžia pasijusti lyg namuose.

Aptarnavimas: 3/5 Aptarnavusi padavėja buvo maloni ir mandagi, tačiau maisto teko laukti labai ilgai, nors buvome ir vieninteliai klientai.

Maistas: 4/5 Jei ne sausa ir labai primityviai paruošta vištiena, būtų vienareikšmiškai pats aukščiausias įvertinimas. Lęšių „meatballs“ palieka neišdildomą įspūdį ir skonį burnoje, kurį dar ilgai prisimename ir norime pakartoti.

Bendras vertinimas: 4/5

Elena Jančiukaitė  @Meniu.lt