This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorano apžvalga: „Casa Della Pasta”

2018-02-19
Publish your own article

Tai buvo vienas iš tų vakarų, kai eksperimentuoti nesinorėjo. Traukė vieta, kurią esame bandę ir puikiai žinome, kad turėtų nenuvilti. Norėjosi ir itališko maisto, kuris yra iš tų, kuris nuliūdina labai retai. Pasirinkome mažą, bet itin jaukią vietą – „Casa Della Pasta“.

Itališkas restoranas įsikūręs Kauno miesto centre, Senamiestyje, Muitinės gatvėje. Prieš vienerius metus šioje vietoje lankydavomės dažnokai – smalsu ar restoranas vis dar džiugina itališkos virtuvės kūryba. Aplinka nepasikeitusi - šviesi, stilinga, dvelkianti Pietų šalims būdinga namų šiluma. Nors erdvė nedidelė, bet talpina nemažai išalkusių ir tai, kad matai, kas darosi kaimyno lėkštėje atrodo itališkai natūralu.

Meniu sudaro Italijos virtuvės pamatai – įvairių rūšių makaronai, salotos, risotto bei pasaulį nenustojantys žavėti desertai. Padavėjos nekankiname klausdami patarimo – užsisakome, tai, ką privalu išbandyti kiekvienam šios virtuvės mėgėjui.

Pirmasis užkandis - Bruschetta tradizionale – itališka čiabatta duona su česnakais, šviežiais pomidorais, baziliku ir parmezano sūriu (4,25 eur). Labai gaivu. Manau nesvetimas jausmas, kai kartais pomidorai, nei savo skoniu nei kvapu neprimena pomidorų. Juntamas tik rūgščiai kartus skonis. Džiaugiuosi, kad ragaujamoje bruschettoje pomidorai buvo itin švieži ir nepretenzingi. Trys labai gaivios duonelės akimirksniu ištirpsta burnoje.

Antrasis užkandis atkeliauja kartu su pirmuoju. Kita rūšis - Bruschetta con prosciutto di Parma – itališka čiabatta duona su Parma kumpiu, buffalo mocarelos sūriu (iš buivolės pieno gamintu sūriu) ir gražgarstėmis (4,70 eur). Italų tradicinis užkandis, su puikiai tarpusavyje derančiais komponentais. Skonis tikrai geras, tik absoliučiai neišskirtinis (jei atvirai – norisi tamsios duonos), o ir lyginti turime su kuo ir ne tik Italijoj įsikūrusiais restoranais.

Pirmasis karštas patiekalas - Risotto funghi e parmigiano – ryžiai su grybais ir permazano sūriu (6,90 eur). Priešistorė. Risotto – tradicinis itališkas patiekalas gaminamas iš ryžių bei kitų ingredientų. Nors patiekalo gaminimo procesas Italijoje užtrunka apie 40min. restorane jį gavome gerokai greičiau. Daugiaryžio virimo metu ryžiai beriami į puodą su įkaitintu alyvuogių aliejumi ir šiek tiek pakepinami ,užpilami verdančiu sultiniu ir paliekami troškintis ant lėtos ugnies. Patiekalui klampumo suteikia sūris ir krakmolas esantis ryžiuose. Mūsų ragautas rissotto buvo per skystas, todėl padavėjai pasiūlius  užtarkuoti permezano sūrio, jo neatsisakėme. Švelnaus skonio patiekalas mūsų nesužavėjo, trūko intensyvumo.

Antrasis karštas patiekalas - Tagliatelle allo scogliomakaronai su pomidoru padažu, karališkomis krevetėmis, midijomis, šviežiais moliuskais, kalmarais, čili, česnaku, pagardinta baltu vynu (9,50 eurų). Šį patiekalą periodiškai užsisakinėju vis norėdama sugrįžti į Italiją. Jį atradau mažame miestelyje Santa Margarita. Žinau, kad ne gimtojoje šių makaronų šalyje rasti geriau sunku, bet nesiliauju bandyti. Vaizdas lėkštėje atrodo daug žadančiai -  jūros gėrybių nepagailėta. Makaronai išvirti aldente – kietas makarono vidurys, neištižę, nepervirti, kitaip tariant nei per minkšti nei per kieti,  tai speciali virimo technika „išrasta“ Italijoje. Skonis tikrai neblogas – jaučiamas intensyvumas išgautas iš pomidorų pastos. Savosios Italijos neradau, bet patiekalas tikrai patiko.

Neišragauti itališkų desertų – nuodėmė. Šį kartą užsisakome du. Pirmasis - Tiramisu – tradicinis itališkas pyragas su kava (3,95 eur). Drėgnas, intensyvaus kakavos skonio ir daug daug grietinėlės. Puikiai žinote, kai viskas puiku – daugžodžiauti neverta. Patartina ragauti patiems.

Antrasis saldėsis - Pana Cotta (pieno ir grietinėlės kremas) su šokolado užpilu bei graikiniais riešutais (3,50 eur). Švelni, lengva kremo konsistencija buvo atsvara klampiam, kartaus skonio juodajam šokoladui.  Desertai  ne tik skrandžiui, bet ir sielai. Tą akimirką pajunti lyg dalyvautum tikrajame „Dolce Vita“ .

Iš restorano iškeliaujame sotūs ir laimingi. Iki tikros itališkos virtuvės restoranui dar trūksta. Yra keletą patiekalų, su kuriais juos lenkia konkurentai net ir mūsų gimtojoje šalyje, bet atmosfera ir desertai pripildo mūsų kišenes itališko džiugesio, kurio užtenka bent jau savaitei iki sekančio nuotykio.

Sąskaita: Bruschetta Tradizionale (4,25 eur) +  Bruschetta con prosiutto  (4,70 eur)  +  Risotto funghi ( 6,90 eur) + Tagliatelle Scoglio ( 9,50 eur) + namų baltas vynas (8,50 eur ) + tiramisu (3,95 eur) + pana cotta (3,50 eur)  = 41,30 eur.

Kainos gana aukštos, maistas kokybiškas, bet neįsimintinas.

Vertinimo skalė:

Interjeras : 5/5. Jauki, itališka aplinka.

Aptarnavimas : 4/5. Lakoniškas, neypatingas.

Maistas : 3,5/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.

Vidutinis įvertinimas : 4,1/5.

 

Dreams and Beans @Meniu.lt