This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Vaflinėje kepti bulviniai blynai

2018-08-13
Share your recipe

INGREDIENTAI  (2 porcijos)
4 vnt vidutinių bulvių,
1 vnt kiaušinio
1 vnt. arba pusės svogūno,
1/2 a.š. druskos,
1/2 a.š. šiek tiek paprikos miltelių,
1/2 a.š. pipirų, 
1 v. š. aliejaus

GAMINIMAS (40 MIN)
Bulves sutarkuokite į didelį dubenį stambia tarka. Ant tarkių užpilkite gausiai šalto vandens. Palaikykite apie 15 minučių. Perkokškite per kiaurasamtį ir perliekite tarkius šaltu vandeniu. Tada juos nugręškite rankomis paspausdami ir pasausinkite popieriniu rankšluosčiu. Bulvės turėtų būti kaip įmanoma labiau sausos. Į Bulves smulkia tarka įtarkuokite svogūną, berkite druskos, įpilkite lengvai išplaktą kiaušnį, aliejaus ir išmaišykite tešlą. Jei norite, taip pat galite įtarkuoti fermentinio sūrio. Kepkite blynus įkaitintoje riebaluose išteptoje vaflinėje. Tešlą dėkite plonu sluoksniu, kepkite, kol taps trašku.

Recepto autorius: https://zinuteisvirtuves.blogspot.com