INGREDIENTAI (6 porcijos)
185 g konservuoto tuno (savo sultyse)
150 ml - 1 stiklinės virtų geltonųjų lęšių
1 vnt kiaušinio
1 v.š.smulkintos kalendros arba svogūnų laiškų
1 vnt. (pusės) svogūno
1/3 a.š. (žiupsnio) druskos ir pipirų
2 v.š. (šlakelio) alyvuogių aliejaus
Padažui:
2 v. š. natūralaus jogurto
1 vnt nedidelio agurko
1 vnt. (pusės skiltelės) česnako
1/3 a.š. žiupsnio druskos
GAMINIMAS (30 MIN )
Iš anksto išvirti ir atvėsinti lęšius. Labai smulkiai susmulkinti svogūną ir sumaišyti su tunu, įmuštu kiaušiniu, kalendra, lęšiais ir kitais prieskoniais. Įkaitinti keptuvę su šlakeliu aliejaus iki vidutinės kaitros. Formuoti norimo dydžio tuno masės blynelius ir kepti iš abiejų pusių, kol bus gražiai apkepę. Padažui agurkus supjaustyti smulkiais kubeliais, įspausti česnaką ir sumaišyti su jogurtu bei žiupsneliu druskos.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt