This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Trupininis pyragas su juodaisias serbentais

2018-08-31
Share your recipe

INGREDIENTAI  
45g saulėgrąžų
20g maltų linų sėmenų
300g pilno grūdo avižinių dribsnių
9-10 vnt. minkštų datulių
35 g kokosų cukraus
35g kokosų miltų
35 g. puodelio migdolų sviesto
15 g. puodelio ištirpino kokosų aliejaus
1/3a.š. Žiupsnio druskos
1/2  a. š. cinamono

Serbentų uogienei:
3 stikl. šviežių arba šaldytų juodųjų serbentų
1/4 stikl. puodelio kokosų cukraus
3 v. š. chia sėklų

GAMINIMAS (60 MIN)
Visų pirma iki labai smulkių trupinių sumalame saulėgrąžas. Tada dedame avižų dribsnius ir malame dar kelias minutes iki miltų. Sudedame visus sausus ingredientus, dar kelias sekundes pamalame. Tada dedame datules, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir malame, kol susiformuoja vientisa gana lipni masė. Jeigu ji atrodo per sausa, įpilame dar kelis šaukštus kokosų aliejaus ir įdedame kelis šaukštelius riešutų sviesto. Jei trūksta saldumo ir drėgmės, galima įdėti kelis šaukštus agavų sirupo. 2/3 gautos masės dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir pirštais arba puodelio dugnu gerai suspaudžiame. Šiek tiek užkeliame kraštus. Pagrindas neturėtų būti labai plonas, nes kitaip subyrės. Jį dedame kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 10 minučių. Kol pagrindas kepa, pasidarome uogienę. Uogas ir cukrų dedame į puodą ir kaitiname. Kai išsiskiria sultys, įmaišome chia sėklas, sumažiname kaitrą. Kartas nuo karto vis pamaišome, po keletos minučių nukeliame nuo viryklės ir paliekame pastovėti apie 10 min. Uogienę tolygiai paskirstome ant iškepusio ir pravėsusio pagrindo. Ant viršaus trupiname likusią dalį tešlos ir dedame kepti 20 minučių. Iškepusį pyragą atvėsiname ir dedame porai valandų į šaldytuvą, kad geriau sustingtų. Skanaus 

Recepto autorius: Follow your spoon