INGREDIENTAI
Pagrindui:
2 v.š . kakavos miltelių;
3 v. š. grietinės;
10 g. (sauja) smulkintų graikiškų riešutų;
250 g cukraus ( dėjau 100 g ir užteko);
250 g miltų;
200 g. sviesto;
1 a.š. vanilinio cukraus
Varškės įdaras:
397 g. indelis kondensuoto pieno (dėjau pusę ir 2 v.š. cukraus )
400 g varškės (naudojau 9% rieb.)
2 vnt. kiaušiniai
GAMINIMAS (1 VAL 30 MIN)
Orkaitę įkaitiname iki 180 * C .Formą išklojame kepimo popieriumi. Kombaino pagalba arba rankomis maišome miltus,cukrų ,kakavą ,sviestą ,vanilinį cukrų,grietinę ,kol pasidarys trupiniai.Jeigu tešlą darysite rankomis ,tai darykite labai greitai ,kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą .O jeigu taip ir atsitiko ,ne bėda ,dėkite tešlą į šaldytuvą , o vėliau sutarkuokite burokine tarka. Atidedame 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberiame į formą ir paspaudžiame. Pagrindą kepame 15 min. įkaitintoje orkaitėje.Tuo metu pasiruošiame įdarą: blenderio pagalba sutriname varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.Gautą masę užpilame ant pagrindo ir kepame 5-7 min.Tada ištraukiame ir užberiame likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.Vėl dedame į orkaitę ir kepame 25-30 min.Iškepusį gerai atvėsiname. Skanaus !!!
Recepto autorius: http://www.ritosreceptai.lt