INGREDIENTAI (2 - 3 porcijos)
500 g. vidutinio kalafioro
1 a.š. čili miltelių
1/2 a.š. ciberžolės miltelių
1/3 a.š. (žiupsnio) druskos ir pipirų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
220 g lieso steiko
0,5 g. sviesto
50 g Čederio sūrio (tarkuoto)
1/2 a.š. čili pipiro (pjaustyto žiedeliais)
1 v. š. natūralaus jogurto
2 g. šviežios kalendros ar svogūnų laiškų
GAMINIMAS (30 MIN )
- Kalafiorą supjaustyti išilgai riekelėmis.
- Dideliame inde alyvuogių aliejų sumaišyti su čili ir ciberžolės milteliais. Šiame mišinyje apvolioti kalafiorus, kol tolygiai pasidengs, apibarstyti druska ir pipirais.
- Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
- Kalafiorus paskirstyti kepimo skardoje ir kepti 15−20 min., kol lengvai apkeps.
- Steiką supjaustyti labai plonomis išilgomis juostelėmis ir apkepti svieste.
- Apkeptus kalafiorus išdėlioti ant orkaitei pritaikytos keptuvės ar skardos dugno, tuomet dėlioti steiko juosteles, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kišti į orkaitę kelioms minutėms, kad sūris išsilydytų.
- Ištraukus iš orkaitės, apibarstyti šviežia kalendra, čili ir trupučiu jogurto.
- Patiekti galima su šviežiai ruošta gvakamole.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt