INGREDIENTAI (1 porcija, 8 vnt. sušiams)
1 vnt. jūros dumblių lapo
1 v. š. kepintų sezamo sėklų
100 g šviesios bolivinės balandos (nevirtos)
5 g. tofu
4 g. agurko
3 g. Rukolos
4 g. raudongūžio kopūsto
2 g. Karamelizuotų svogūnų
1 v. š. + kiek norisi sušiams pagardinti kokybiško sojų padažo
1 a. š. agavų sirupo
GAMINIMAS (35 MIN)
Pagal tai, kaip nurodyta ant pakuotės, išvirkite bolivinę balandą (išvirus gerai nusunkite likusį skystį ir palikite vėsti). Sumaišykite sojų padažą ir agavų sirupą. Šiuo mišiniu ištepkite tofu ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių (galite įpilti lašelį aliejaus). Ant kilimėlio sušiams gaminti (jį rasite bet kuriame prekybos centre) lygiaja puse į apačią dėkite jūros dumblių lapą. Ant lapo tolygiai 1 cm sluoksniu paskirstykite bolivinę balandą (vieną lapo kraštą palikite nepadengtą (2 cm.)), viską pabarstykite kepintomis sezamo sėklomis. Viename lapo krašte (tame, kuris pilnai padengtas) prie pat krašto lygia linija per visą lapo plotį dėliokite įdarą (agurkus ir tofu prieš tai susipjaustykite norimo storio juostelėmis).
Recepto autorius: https://soulfood.lt/