INGREDIENTAI (3 porcijoms)
6 vnt. riekelių duonos;
3 vnt. kiaušinių;
200-300 g fermentinio sūrio;
3 v.š. majonezo (naudojau sojų);
2 vnt. česnako skiltelių
Prieskonių: kmynų, įvairių džiovintų žolelių, pipirų
Nebūtinai: linų sėmenų, lukštentų saulėgrąžų, avižinių dribsnių
GAMINIMAS (20 MIN)
Sutarkuoti sūrį, virtus ir atšaldytus kiaušinius, įdėti majonazo, įberti prieskonių, įspausti česnako ir viską gerai išmaišyti. Tuomet, kol orkaitė įkais iki 180 laipsnių, ant duonos riekelių uždėti neploną sluoksnį pagaminto užtepo. Ir jeigu turite, pabarstyti viršų saulėgrąžomis, linų sėmenimis, avižiniais dribsniais. Kepti 10 minučių. Patiekti su žalėsiais ar daržovėmis.
Recepto autorius: https://www.facebook.com/norasvalgyti/ ; http://noriuvalgyti.blogspot.lt