INGREDIENTAI
20 g. didelių saujų salotų lapų (naudojau Icebergo, špinatų ir rukolos mišinį)
4 − 6 vnt ridikėlių
1 vnt. (pusė) raudonojo svogūno
1 v. š. sezamo sėklų
4 v. š. virtų pupelių (greičio sumetimais galite naudoti ir konservuotas)
1 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
1/3 a.š. čili prieskonių
1 a.š. ciberželės miltelių
1 a.š. česnakų miltelių
1/3 a.š. žiupsnelio druskos
Padažui:
2 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
2 v.š. balzaminio acto (naudojau šviesų)
6 vnt aviečių (gali būti ir šaldytos)
1/3 a.š. čili dribsnių (arba tiesiog miltelių)
GAMINIMAS (40 MIN )
Salotas sumetame į lėkštę, ant viršaus pripjaustome ridikėlių, užbarstome smulkintų svogūnų ir sezamų. Tada ruošiame padažą: visus padažo ingridientus susmulkiname trintuvu arba prieskonių malimo kubiliuku. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir metame nusunktas pupeles, kol sušyla ir pradeda šiek tiek skrusti. Tuomet apibarstome prieskoniais, greitai pamaišome ir beriam tiesiai į lėkštę su salotomis. Viršų apšlakstome avietiniu padažu.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt