INGREDIENTAI (12 kukuliukų)
150 ml. / 1 puodelio virtų lęšių
2 vnt. (apie 300 g.) nedidelių virtų saldžių bulvių
1/4 a. š. rūkytos paprikos
1/4 a. š. ciberžolės
1/2 a. š. česnakų granulių
1 a.š. žolelių prieskonių
1/2 a. š. druskos
450 ml. / 3/4 puodelio grikių miltų (galima naudoti ir kitokius) Šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
Padažui:
2 vnt. nedidelių pomidorų
4-5 vnt. saulėje džiovintų pomidorų (apie 50g) Skiltelės česnako
1/4a. š. rūkytos paprikos
1 a. š. obuolių acto
1 a.š. maistinių mielių dribsnių (nebutina) druskos ir pipirų pagal skonį
GAMINIMAS (60 MIN)
Jau išvirusius lęšius ir saldžias bulves dedame į kombainą, sudedame visus prieskonius ir malame iki vientisos masės. Ją perdedame į dubenį ir įmaišome miltus. Kol orkaitė kaista, rankomis formuojame norimo dydžio kukulius - jei masė per daug limpa prie rankų, įmaišome dar šiek tiek miltų. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kiekvieną kukulį šiek tiek patepame alyvuogių aliejumi (tam naudojau silikoninį teptuką). Kepame apie 15 minučių, kol gražiai paruduoja. Padažui visus ingredientus sutriname rankiniu blenderiu. Viską patiekiame su šviežiomis salotomis.
Recepto autorius: https://www.facebook.com/followyourspoon