Nacionalinės šefų rinktinės konditerė Toma Piskarskaitė dalijasi lengvai paruošiamu deserto receptu – bananų kokteiliu. T. Piskarskaitė teigia, kad kokteilis puikiai tinka bet kokiai skonių improvizacijai, ypač vasarą, kai turime šviežių uogų ir vaisių. Galima ir veganiška kokteilio versija – tiesiog nedėkite jogurto.
INGREDIENTAI
saujos aviečių
saujos mėlynių
pusės citrinos sulčių
2 bananų
2–3 šviežių čiobrelių šakelių
2 šaukštų vanilinių ledų
2 šaukštų graikiško jogurto
3 šaukštų šeivamedžio sirupo
200 ml sojų pieno
GAMINIMAS 15 MIN
Sudėkite bananą, avietes ir mėlynes (dalį palikite papuošimui). Įdėkite jogurto, ledų, čiobrelio lapelių, citrinos sulčių, įpilkite šeivamedžio sirupo ir sojų pieno. Viską suplakite iki vientisos masės. Patiekite stiklinėje ir papuoškite uogomis.