This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Ryžių makaronai su krevetėmis

2018-05-09
Share your recipe

INGREDIENTAI (2 porcijos)
120g ryžių makaronų;
16 -18 vnt. šaldytų ar šviežių krevečių (kiekį reguliuokite pagal save. Aš labai mėgstu krevetes todėl visada įdedu šiek tiek daugiau nei reikėtų);
1/2 vnt. pusės jaunos cukinijos;
1 vnt. paprikos (jei norėsit daugiau spalvų, naudokit įvairiaspalves);
6-7 vnt. pievagrybių;
¼ skardinės lengvo kokosų pieno;
2 a.š. tarkuoto imbiero;
2 a.š. kario pastos (naudoju žalio kario pastą);
2 vnt. česnako skiltelių;
1 vnt. laimo/citrinos sulčių;
1 v.š. tarkuotos laimo/citrinos žievelės;
1 a.š. šlakelio kokosų ar kito mėgstamo aliejaus;
1/3 a.š. žiupsnelio druskos;
1 v.š. žiupsnelio čili dribsnių.

GAMINIMAS (50 MIN )

  1. Makaronus užpilame karštu vandeniu, palaikome 5-7 minutes, perskalaujame šaltu vandeniu ir padedame į šalį.
  2. Dubenėlyje krevetes sumaišome su aliejumi, pusės laimo/citrinos sultimis, druska, 1 a.š. imbiero bei čili dribsniais. Leidžiam pastovėti bent jau 10-15 min.
  3. Kol krevetės marinuojasi, susipjaustom daržoves. Papriką ir cukiniją siūlau pjaustyti kuo plonesnėmis juostelėmis.
  4. Į įkaitintą keptuvę beriame pasimarinavusias krevetes, likusį imbierą, smulkiai kapotą česnaką, citrinos žievelę ir pievagrybius. Kepame 4-5 min. Toliau dedame paprikas bei cukiniją. Pakepame dar 3-4 minutes.
  5. Pilame kokosų pieną ir dedame kario pastą. Palaukiame kelias minutes, kol kokosų pienas įkais ir į keptuvę dedame ryžių makaronus. Viską gerai išmaišome, leidžiame dar kelias minutes pakepti ir ir viską dedame į dubenius.

Recepto autorius: www.butfirst-food.com