This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Plovas

2018-03-21
Share your recipe

INGREDIENTAI (8 porcijos)
300 g avienos arba kiaulienos sprandinės su riebaliuku;
500 g ančių krūtinėlės;
2 vnt dideli svogūnai;
5 vnt morkos;
800 g plikytų  ryžių;
1 vnt. (galva) česnako;
1/2 a.š. druskos pagal poreikius;
2 v.š. aulėgrąžų aliejaus;
1/2 a.š. malto kumino;
1/2 a.š. maltos kalendros;
1/2 a.š. aitriosios paprikos miltelių;
1/2 a.š. saldžiosios paprikos;
10 g. raugerškio uogų;
1 vnt. lauro lapelis;
1/2 a.š. pipirų.

GAMINIMAS (90 MIN)
Mėsą supjaustykite gabaliukais.Svogūnus pusžiedžiais.Morkas pjaukite pusiau ir susmulkinkite. Į storasienį puodą įpilkite aliejaus tiek ,kad padengtų dugną.Gerai įkaitinkite ir dėkite mėsą.Kepkite kol gražiai apskrus.Apskrudusią mėsytę išgriebkite kiaurasamčiu.Atidėkite į šoną. Į tą patį puodą dėkite svogūnus,morkas ir kelias skilteles česnako. Gerai apkepinkite ir dėkite atgal mėsą. Viską kartu dar truputį pakepiname ir beriame prieskonius.Prieskonių po žiupsnelį.Užpilame verdančiu vandeniu,kad apsemtų per du centimetrus.Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir nuėmę dangtį troškiname apie 40 min. Po to supilame gerai nuplautus ryžius ,tik nemaišykite !!!Užpilame verdančiu vandeniu tiek ,kad ryžius apsemtų per du centimetrus .Sukiškite česnako skilteles. Kai ryžiai sugers visą vandenį,uždenkite ir sumažinkite kaitrą iki minimumo.Kai vanduo visai išgaruos,ragaukite ir jeigu ryžiai kieti įpilkite truputį vandens.Įbeskite šaukštą iki dugno,praskirkite ryžius ir pažiūrėkite ar dugne yra vandens.Jokiu būdu nemaišykite !!! Jeigu vandens nėra ,galite išjungti kaitrą ir palikti dar kelias minutes subręsti. Tiekite permaišę ryžius su mėsa ir daržovėmis.Labai tinka su marinuotomis peperoni aitriosiomis paprikomis arba raugintais agurkais. Skanaus !!!

Recepto autorius: http://www.ritosreceptai.lt