This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Orkaitėje keptų burokėlių sriuba

2018-09-04
Share your recipe

INGREDIENTAI (4 porcijos)
4 vnt. vid. dydžio burokėliai
2 vnt. česnako skiltelės
4 vnt. vid. dydžio bulvės, supjaustytos kubeliais
1 vnt morka, smulkiai supjaustyta
2 g. sultinio kubelis
500 ml vandens
1/2 st. augalinės kilmės grietinėlės (naudojau avižų)
1 valg. š. citrinos sulčių
1/3 a.š. himalajų druskos
1/3 a.š. juodųjų pipirų

GAMINIMAS (50 MIN)
Burokėlius nuplauti, perpjauti per pusę. Į kepimo skardą sudėti burokėlius, nenuluptas česnako skilteles. Burokėlius kepti orkaitėje apie 50 min., česnakus 10 min. 200 laipsnių temp. Atvėsinti burokėlius, česnako skilteles. Nulupti burokėlių ir česnako odelę. Burokėlius supjaustyti. Puode užkaisti vandenį, ištirpinti sultinio kubelį, suberti bulves, morką. Virti ant lėtos temp. 15 min.  Suberti burokėlius, česnakus. Viską sutrinti maisto trintuvu iki vientisos masės. Jei sriuba per tiršta - įpilkite vandens. Įberti druskos, pipirų, supilti grietinėlę. Palaikyti uždengtą puodą apie 10 min.

Recepto autorius: http://vegimuki.com