INGREDIENTAI (1 porcija)
200 ml nekepintų grikių
100 ml migdolų ar kitokio augalinio pieno
1 vnt. kriaušė
1/2 vnt. banano
1 v.š migdolų riešutų sviesto
1 v.š. čija sėklų
1/3 a.š. šaukštelio cinamono
GAMINIMAS (15 MIN + PASIRUOŠIMAS)
Grikius užmerkiam ir paliekam per naktį. Ryte pilam į kiaurasamtį ir perplaunam. Beriam į blenderį. Iš paskos pilam augalinį pieną, beriam smulkintą kriaušę, bananą, dedam riešutų sviesto, čija sėklų ir cinamono. Trinam iki vienalytės konsistencijos. Patiekiant galima apibarstyti norimais priedais: goji uogomis, mirkytais grikiais, vaisių gabaliukais, žiedadulkėmis, užpilti šiek tiek agavų ar klevų sirupo.
Recepto autorius: http://zaliagentis.lt