INGREDIENTAI
250 g. stiklinės virtų ar konservuotų avinžirnių;
2 v. š. sezamų pastos Tahini;
2 vnt. česnako skiltelių;
1 a. š. kumino;
1 a. š. kalendros;
1 vnt. (pusės) citrinos sulčių;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
1/2 a.š. žiupsnio šviežios kalendros;
1/2 a.š. žiupsnio druskos;
1 vnt virto burokėlio.
GAMINIMAS (25 MIN)
Nulupti česnaką. Į maisto smulkintuvą suberti nusausintus, virintus avinžirnius, česnakus, sezamų pastą, aliejų, citrinos sultis bei prieskonius ir sutrinti iki vientisos masės. Pusę masės išimti į dubenį, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, paprikos milteliais ir šviežios kalendros lapeliais. Kitą pusę masės sutrinti kartu su virtu burokėliu ir apibarstyti kalendros lapeliais. Patiekti su mėgstamomis daržovių lazdelėmis.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt