This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Mini picos su portabello grybu

2018-08-22
Share your recipe

INGREDIENTAI  
400g. šaldyta bemielė tešla (įsitikinkite, kad sudėtis vegan)
2-3 vnt. portabello grybai
4 v.š. pomidorų pasta ar padažas 
3 g. Juodosios alyvuogės
3 g. vegan sūris (naudojau parmezano)
3 g. vegan dešra (išbandžiau sojos pjaustytą dešrą su alyvuogėmis)
1 v. š. aliejaus (naudojau likusį nuo saulėje džiovintų pomidorų)
1/3 a.š. prieskoniai (druska, juodieji pipirai, ožragė)

GAMINIMAS (30 MIN)
Tešlą atšildome. Kadangi naudojau tokią tešlą, kurioje yra 6 lapeliai, tiesiog supjausčiau lapelius perpus ir gautuose kvadratėliuose įpjoviau mažesnio kvadratėlio formą. Sudėti kvadratėlius į kepimo skardą (dar patogiau juos iškart pjaustyti kepimo skardoje). Kol tešla atšyla, pasiruošiame portabello grybus - nuplovę supjaustome kubeliais ir pakepiname su prieskoniais. Krauname ant tešlos kvadratukų įdarą: mažesniajame kvadratėlyje paskirstome šaukštą pomidorų padažo, dedame pakeptus grybus, pjaustytas alyvuoges, pjaustytą vegan dešrą ir vegan sūrį. Norint, kad sūris išsilydytų, pirmiausia jį sumaišome su aliejumi (naudojau likusį nuo saulėje džiovintų pomidorų). Kepame įkaitintoje iki 210 laipsnių Celsijaus orkaitėje apie 15-20min, kol gražiai apskrunda krašteliai. Patiekiame su baziliko lapeliais. Taip pat labai gardu jau ant iškepusių mini picų uždėti po riekelę šviežio pomidoro. Skanaus!

Recepto autorius: http://vegutis.mozello.lt/