INGREDIENTAI
40 g. kukurūzų makaronų
60 g. rūkyto augalinio sūrio
2-3 v.š. aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų
1/3 a.š. rūkytos paprikos miltelių
2 v.š. sojos padažo (be gliuteno)
2 v.š. mielių dribsnių
2 g. žalumynų (krapų ir svogūnų laiškų)
GAMINIMAS (40 MIN)
Pirmiausia išverdame makaronus. Viriau be druskos, apie 9min. Sunaudojome įvairius turėtus makaronus - ir spagečius, ir forminius - iš kukurūzų miltų. Išvirus (užtruko apie 9min) nuploviau makaronus po šaltu vandeniu ir sudėjau į keptuvę, įkaitintą su žiupsneliu aliejaus. Bekepant subėriau rūkytos paprikos miltelius ir pakepinau iki kol makaronai paskrus. Tuomet sudėjau pusę indelio augalinio sūrio. Naudojau dūmo skonio, pirktąjį vegfeste, jis čia puikiai tiko, tačiau galima naudoti įvairų sūrį, svarbiausia, kad jis būtų augalinės kilmės. Dar kelias minutes pakaitinau ir užpyliau apie šaukštą sojų padažo. Kadangi jis pakankamai sūrus, papildomai druskos į patiekalą nedėjau jokiame gamybos etape. Pamaišydama sulaukiau, kol makaronai gražiai apskrus, sudėjau į lėkštes ir dar pabarsčiau mielių dribsnių, smulkintų krapų ir svogūnų laiškų. Skanaus!
Recepto autorius: VEGutis