This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kreminiai makaronai su humusu

2018-07-03
Share your recipe

INGREDIENTAI  (1 porcija)
150g. mėgstamų makaronų (aš naudojau fettucini, bet puikiai tiks ir kiti);
2 v.š. humuso 
2 vnt. skiltelių česnako;
3-4 vnt. pievagrybių;
3-4 vnt. skiltelių saulėj džiovintų pomidorų;
50 g. (didelės saujos) špinatų;
1 v.š. (šlakelio) mėgstamo aliejaus kepimui;
2 g. parmezano;
1/2 a.š. (žiupsnelio) druskos;
1/2 a.š.čili pipirų dribsnių.

 GAMINIMAS (45 MIN)

  1. Makaronus išverdam kaip nurodyta pakuotėje. Kai makaronai šiek tek nuvirs, nusemame porą samtelių vandens.
  2. Smulkiai sukapojam česnaką, saulėj džiovintus pomidorus ir špinatus. Pievagrybius supjaustome riekelėmis.
  3. Įkaitinam keptuvę su aliejumi. Beriame česnaką bei pievagrybius ir leidžiame šiek tiek apskrusti.
  4. Beriame saulėj džiovintus pomidorus bei špinatus, pabarstome druska, čili dribsniais ir pakepame dar kelias minutes.
  5. Dedame humusą, pamažu pilame vandenį, likusį nuo makaronų, ir labai gerai išmaišome.
  6. Kai pasiekiame norimą kreminę konsistenciją, į keptuvę beriame makaronus ir dar kartą viską gerai išmaišome.
  7. Dedame į lėkštę, pagardiname parmezanu.

Aš dar mėgstu apibarstyti šviežiais bazilikais.

Skanaus!
Recepto autorius: http://www.butfirst-food.com