INGREDIENTAI (4 porcijos)
1 vnt. nedidelis žiedinis kopūstas
2 vnt. obuoliai (nesaldūs)
2 vnt. bulvės
3-3,5 st. sultinio
1/2 st. vegan grietinėlės
2/3 arbat. š. maltos kalendros
1/8 arbat. š. maltų kajeno pipirų
1/4 arbat. š. česnakinės druskos
1/3 a.š. druskos ir pipirų
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
GAMINIMAS (20 MIN)
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Žiedienį kopūstą, obuolius, bulves smulkiai supjaustyti. Juos paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska. Kepti apie 10 min. arba kol daržovės suminkštės. Puode užkaitinti vandenį, sumaišyti su sultinio kubeliu. Suberti daržoves, prieskonius, grietinėlę. Virti apie 5 min. ant silpnos ugnies.
Recepto autorius: http://vegimuki.com