INGREDIENTAI (2 porcijos)
150g mėgstamų makaronų;
200g vištienos krūtinėlės;
200 g. pusės skardinės avinžirnių;
5 g. (kelių saujų) mėgstamų salotų;
6- 8 vnt (saujos) vyšninių pomidoriukų;
3 g. fetos sūrio;
2 - 4 v.š. kelių šaukštų pesto
Avinžirniams:
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
1/3 a.š. druskos;
1 vnt. česnako skiltelės;
Vištienai:
1 v.š. šaukšto graikiško jogurto;
1/3 a.š. druskos ir pipirų (ar mėgstamų prieskonių).
GAMINIMAS (1 VAL )
- Orkaitę įkaitinam iki 170 laipsnių. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
- Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės. Tik nepervirkit! Perskalaujame šaltu vandeniu ir padedam į šalį.
- Konservuotus avinžirnius gerai perplauname šaltu vandeniu, nusausiname, išmaišome su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, beriame ant skardos, šauname į orkaitę ir kepame apie 15 min.
- Kol skrunda avinžirniai, vištienos filė supjaustome norimo dydžio gabalėliais bei išmaišome su graikišku jogurtu ir prieskoniais.
- Kai avinžirniai pakeps 15 min, šalia dedame vištieną ir kepame dar apie 15 min.
- Dideliame dubenyje sumaišome išvirusius makaronus, salotas ir pomidoriukus.
- Iškepusiai vištienai ir avinžirniams leidžiame atvėsti ir beriame į dubenį, kur jau ilsisi makaronai ir salotos.
- Dedame pesto ir viską gerai išmaišom.
Recepto autorius: www.butfirst-food.com