INGREDIENTAI (1 porcijai)
250 ml tūrio stiklinė anakardžių riešutų;
200 ml avižų pieno;
50 ml vandens;
2 vnt. nedidelės citrinos;
1-2 vnt. nedidelės morkos;
2 v. š. maistinių mielių dribsnių;
10 g agaro lazdelių;
10 g šviežių raudonėlių;
1/3 a.š. žiupsnis Himalajų druskos;
1/2 a.š. asafetidos.
GAMINIMAS (45 MIN + PASIRUOŠIMAS)
Anakardžių riešutus užpilti vandeniu ir palikti mirkti per naktį.Avižų pieną ir vandenį supilti į puodą. Sudėti agaro lazdeles. Maišant virti, kol ištirpsta agaras. Į blenderį sudėti išmirkusius, perplautus ir nusunktus anakardžių riešutus, supilti ištirpusį agarą. Trinti, kol nelieka gumuliukų. Tada į masę įberti druskos, asafetidos, maistinių mielių dribsnių, smulkiai sutarkuotos morkos, įpilti iš citrinų išspaustas sultis. Trinti, kol gerai išsimaišys visi ingredientai. Galiausiai įberti plėšytų raudonėlių lapelių ir dar truputį patrinti. Sutrintą masę sudėti į indą. Palaukti, kol atvės ir įdėti į šaldytuvą. Palaikyti iki vakaro ar kito ryto, kad susifermentuotų.
Recepto autorius: http://zaliagentis.lt/