INGREDIENTAI (6 porcijos)
1 kg ančiukų kulšelių
400 ml sultinio
250 g pievagrybių
2 vnt morkos
1 vnt. didelis svogūnas
1 vnt. - 4 skiltelių česnako
3 g. šviežių krapų
2 v.š. miltų
3 g. gabalėlio sviesto
2 v.š. riebios grietinės
1/3 a.š.druskos
1/3 a.š. pipirų
1/2 a.š. mėgstamų prieskonių mišinio
GAMINIMAS (60 MIN)
Ančių kulšeles nukauliname ,dalį riebalų pašaliname ir supjaustome gabaliukais.Dedame prieskonių ,įspaudžiame 2 skilteles česnako ir išmaišę paliekame pastovėti.Druskos dabar nedėkite.Kaulus pasilikite ,bus sriubai. Svogūną ,morką ,pievagrybius supjaustome ir pakepiname su sviestu ir vandeniu.Kepinti iki daržovės suminkštės ant vidutinės kaitros .Įdėjau šaukštelį ciberžolės.Kepinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus ir nukelkite nuo kaitros.Atidėkite į šoną.
Antienos gabaliukus apvoliokite 1 v.š. miltų ir apkepinkite iki apskrudimo. Keptuvėje pakepinkite 1 v.š.miltų ,dėkite sviestą ir ištrinkite iki košelės.Po truputį pilkite sultinį,dėkite druskos,pipirų ir maišykite iki pradės tirštėti.Dėkite grietinę. Į troškintuvą dėkite mėsą ir užpilkite padažu.Troškinkite iki mėsa suminkštės.Ragaukite.Man pakako 15 min. Į troškinimo pabaigą dėkite daržoves,išmaišykite ir ragaukite. Tiekiame su virtomis bulvėmis,bulvių koše ir mėgstamomis daržovių salotomis. Skanaus !!!
Recepto autorius: http://www.ritosreceptai.lt/