INGREDIENTAI (2 porcijos)
Blyneliams:
1 vnt. nedidelės cukinijos;
1 - 2 vnt. mažesnių morkų;
1/2 vnt. (pusės) svogūno;
1 vnt. kiaušinio;
1/3 a.š. (žiupsnio) druskos ir pipirų;
1/3 v.š. (šlakelio, kepimui skirto) aliejaus.
Avokadų padažui:
1 vnt. (vidutinio) avokado;
1 vnt. česnako (skiltelės);
1 v.š. citrinos sulčių;
4-5 v. š. vandens;
1/2 a.š. maltų kuminų
1/3 a.š. (žiupsnio) druskos
GAMINIMO BŪDAS (30 MIN)
Cukinijas, morkas ir svogūnus sutarkuoti smulkia tarka ar susmulkinti kombainu. Į daržoves įmušti kiaušinį ir suberti prieskonius, viską gerai išmaišyti. Keptuvę su aliejumi įkaitinti iki vidutinio kaitrumo ir po šaukštą dėti blynelių masę.Vieną pusę kepti tol, kol apačia sutvirtės ir bus galima blynelį apversti. Kol blyneliai kepa, pasigaminti avokadų padažą: visus padažo ingridientus sutrinti iki vientisos masės, jei padažas per tirštas, įpilti dar šlakelį vandens.
Recepto autorė: https://mitybologija.lt/