INGREDIENTAI
3 vnt. nedidelės morkos
1/2 vnt. raudono svogūno
100 g virtų žalių lęšių
1 v.š. vynuogių acto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. saulėgrąžų, moliūgų sėklų ir linų sėmenų mišinio
1 a.š. kalendros prieskonių
1 a.š. rūkytos paprikos
1 g. Švieži kalendros lapeliai
GAMINIMAS (25 MIN)
Morkas supjaustykite griežinėlias, svogūną stambiomis valtelėmis. Kepkite kepimo formoje, apšlakščius kokoso aliejumi. 200 C, 15 min. Paruoškite padažą iš sėklų, vynuogių acto, aliejaus, prieskonių ir žiūpsnelio jūros druskos. Baigus kepti daržovėms, viskas kartu su lęšiais vupt į lėkštę. Gardiname šviežiais kalendros lapeliais.
Recepto autorius: https://www.nomnom.lt