Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Vyno ir pyrago derinys – nauja ir neįprasta (Vilnius)

2006-06-29
Paskelbk savo straipsnį

Gegužės pradžioje Vilniuje, Žirmūnų mikrorajone, J. Kubiliaus gatvėje, buvo atidaryta specializuota parduotuvė „Miesto kepėjas“, lankytojus viliojanti netradiciniais pyragais. Nors „kepėją“ kiekvienas lietuvis visų pirma sieja su saldumynais, tačiau šioje parduotuvėje rasite ne tik jų.

Parduotuvės šeimininkas Arūnas Jonaitis sakosi pirmiausia pyragus kepęs savo draugams, ir tik po to kilusi mintis savo kepiniais nudžiuginti ir kitus. Prie pyragų šeimininkas siūlo netradicinį priedą – vyną. Parduotuvėlėje stovi vyno spinta, tad perkantiems atitinkamą pyragą, visada pasiūlomas ir tinkamiausias vynas prie jo. Nors parduotuvėlė dirba tik du mėnesius, žmonės į ją grįžta ne tik jau pamėgto pyrago nusipirkti, bet ir pasikonsultuoti vyno klausimais.

Parduotuvėlėje vietos nedaug, tačiau labai jauku, o malonus sutikimas ir aptarnavimas leis pasijusti taip, tarsi būtumėte nuolatiniai klientai. Šalia parduotuvėlės yra didelis restoranas. Šeimininko teigimu, jis ne tik netrukdo, bet ir klientų privilioja.

Pyragų pasirinkimas tikrai gausus. Priklausomai nuo to, kokios Europos šalies virtuvę labiausiai mėgstate, galite pasirinkti pyragą su grybais, svogūnais ar kitais neįprastais priedais. Jei vis dėlto esate konservatyvūs ir norite saldaus, šeimininkas rekomenduoja paragauti pyrago su aguonomis. Prie pyrago, žinoma, galite išsirinkti ir vyno. Parduotuvėlėje vynų siūloma nuo visiškai paprastų, kainuojančių vos 13 litų, iki subtilaus skonio, skirtų gurmanams, kainuojančių apie 100 litų.

Kiekvieną kartą užsukę į „Miesto kepėją“ valgiaraštyje rasite vis kitą pasiūlymą – vyno ir pyrago derinį, kuris jums kainuos tik tris litus. Parduotuvės šeimininkai džiaugiasi, kad klientai į parduotuvėlę nepatingi atvažiuoti net iš kito miesto galo.

Čia jūsų laukia ne tik maloni pardavėja, bet ir netradiciniai pyragai bei subtilūs vynai.

Laura Kubilienė
Meniu.lt informacija ir nuotraukos