Konditerinės „Ladurée“ istorija prasideda 1862 metais. Būtent čia 1930 m. pirmą kartą grietinėlės ir šokolado įdaru suklijuoti du sausainiai – taip gimė visame pasaulyje žinomas migdolinis desertas „macarons“. Visiškai naujas pyragaitis, supakuotas į mažas dailias dėžutes, tapo beprotiškai populiarus ir imtas laikyti saldžia konditerinės, o ir visos Prancūzijos vizitine kortele.
Įdomu, kad tiek paryžietiškoje, tiek Milano „Ladurée” niekas nedegustuoja makarunsų konditerinėje – priimta išsinešti juos puikiose dėžutėse. Beje, kai kurių pakuočių dizainą kuria garsenybės, pavyzdžiui, Christian Louboutin.
Dabar konditerinės „Ladurée” yra ne tik Prancūzijoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, Italijoje, Liuksemburge, Libane, Monake, JAE, Saudo Arabijoje, Šveicarijoje, Japonijoje ir kt.