Ne paslaptis, jog raudonas vynas apsaugo širdį ir prailgina gyvenimą. Dabar tapo aišku, kad tai dar ir puiki priemonė kovojant su viršsvoriu.
„Komponentas resveratrolis, esantis vynuogėse ir žinoma, raudoname vyne, turi savybių slopinti riebiųjų ląstelių vystymąsi ir užkirsti kelią nutukimui “, - tvirtina vieno vokiečių specialistų atlikto tyrimo rezultatai. Be to, šis komponentas mažina citokinų (medžiagų, atsakingų už pažeistų ląstelių vystymąsi, įtakojančių nutukimą) išsiskyrimą.
„Resveratrolis nukreipia savo „jėgas“ tiesiai į riebalines ląsteles ir taip kovojantis su nepageidaujamais kilogramais“, - pasakoja Pamela Fischer Pozovski iš Universiteto Ulmo mieste (Vokietija).
Tokiu pavyzdžiu, daktarės žodžiais, šis komponentas gali būti vartojamas siekiant numesti svorio.
Tiesa, amerikiečių kompanija „Sirtis“ atliko resveratrolio tyrimus, kuris susidaro gaminant raudoną vyną. Rezultate mokslininkams pavyko išsiaiškinti, kad resviratrolis, susidarantis vynuogių odelėse, organizmą „apgauna“, leisdamas jam „manyti“, kad jam reikalingas papildomas maistas ir taip degina riebalus. Mokslininkams vis dėlto pavyko rasti farmacinio laipsnio resveratrolio šaltinį, išgaunant tiesiogiai jį iš raudonųjų vynuogių, kurios išlaiko natūralią pusiausvyrą tarp visų jo aktyvių junginių: polifenolių, flavonoidų, anthocyanidinų ir oligoproanthocyanidinų (OPC). Resveratrolio yra ir mažose vyno dozėse, todėl farmacininkai pagamino tabletes, kuriose resviratrolis yra koncentruotoje formoje.
! Primename, jog alkoholio vartojimas kenkia Jūsų ir Jūsų artimųjų sveikatai. Vartokite saikingai.
Raminta Skripkaitė
Šaltinis: worpdress.com
Nuotrauka: inmagine.com
Meniu.lt informacija
2010 08 17