Pilies ir Šv. Jono gatvių sankirtoje, kitapus „Naručio“, jau pora savaičių vilniečius ir miesto svečius kviečia prisėsti nauja lauko kavinė, senamiestyje išsiskirianti savo koncepcija. Vietoj įprastų pintų kėdžių ir tankiai vienas šalia kito sustatytų stalų čia po skėčiais jūsų laukia stilingos patogios sofos ir foteliai su daugybe vasariškų spalvų pagalvėlių, o gerai apgalvotas baldų išdėstymo sprendimas leidžia suteikti privatumo kiekvienam staliukui – nesvarbu, ar atėjote dviese, ar su didesne kompanija. Jei nematytum aplink šurmuliuojančios Pilies gatvės konteksto, gali pagalvoti, kad tai terasa sename Italijos uoste, o jūra kažkur čia, netoliese už sienos...
Pernykštė vasara, pasižymėjusi saulėtų dienų gausa, pakišo mintį, kad senamiestyje, ypač atkarpoje iki Rotušės, tikrai nėra vietos, kuri būtų ne tik lauko kavinė, panaši šimtus kitų, bet ir išskirtinė vieta susitikti ar romantiškai ir patogiai praleisti vakarus. Nuo senų laikų tradicinė vilniečių susitikimo vieta – Katedros aikštė. “Narutis” siūlo gal kiek ir įžūlią idėją keisti šią tradiciją! Turistų mūsų senamiestyje daug, jie atvažiuoja ir vėl vėl išvyksta, bet seniai norėjosi kažką naujo pasiūlyti tiems, kurie Vilniuje gyvena, dirba ir vasarą leidžia savo mieste.Ar ne smagiau būtų pasimatymą pradėti nuo aromatingos kavos puodelio arba gaivaus šalto kokteilio, o susitikus su seniai matytais draugais – nebeieškoti kitos vietos pavakarojimui? Juolab kad čia ir svetingas meniu iš „Naručio“ virtuvės, ir gausus vyno pasirinkimas. Rytais po daugiametėmis liepomis jus džiugins pirmieji saulės spinduliai, nuo saulės kaitros dieną saugos platūs skėčiai, o tingiais vakarais tikrai bus sunku pakilti nuo patogių minkštasuolių ir atsisveikinti su jaukia žvakučių apšviesta aplinka.
Meniu naujoje terasoje – tas pats, kaip ir viešbučio prieigose išsidėsčiusioje lauko kavinėje, bet ypatingiems gurmanams siūlomas ir vidinio restorano meniu, o savaitgaliais ir švenčių dienomis – ilgieji brunch stiliaus pusryčiai, jau turintys ne vieną ištikimą gerbėją. Į lauko meniu restorano šefė atrinko pernai labiausiai lankytojų mėgtus patiekalus bei, kaip ir kasmet, papildė valgiaraštį naujais receptais. Šalia gausaus tradicinių lietuviškų valgių sąrašo puikuojasi naujas ėrienos kepsnys su apelsininiu paprikų padažu, T-bone steikas, kurio užteks net ir užkietėjusiam mėgėjui sočiai pavalgyti. Karštą vasaros dieną lengviems pietums – ne tik šaltibarščiai, bet ir ispaniška gaspačo bei šalta trinta avokadų sriuba, pagardinta aitriąja paprika, spring rolls suktinukai su karališkomis krevetėmis, taip pat pernai labai populiarios gaivios tailandietiškos salotos su jautiena ir šviežiomis mėtomis bei kalendra.
Vienas išskirtinių meniu akcentų – galima teigti, kad gausiausias desertų pasirinkimas panašaus pobūdžio maitinimo taškuose. Desertui galima užsisakyti tiek didelę karamelinio obuolių pyrago Tarte tattin porciją su vailiniais ledais, tiek vieną mažytį, bet kruopščiai rankomis pagamintą mini pyragaitį – triufelį, kuris neturėtų sugadinti net pačios griežčiausios dietos.
„Narutis“ sveikina vilniečius su prasidedančia vasara ir kviečia į pirmąjį pasimatymą su ja jau šį savaitgalį! Kaip pasitiksi – taip ir praleisi.
su Laisvalaikio kortele – 15% nuolaida sąskaitai.
Nuotraukose – Tailandietiškos salotos, ėrienos kepsnys, pyragas Tarte tattin su vaniliniais ledais ir kelios interjero detalės iš naujosios kavinės
Laisvalaikio informacija