Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Vapiano“ - šviežio maisto koncepcija (Vilnius)

2011-04-05
Paskelbk savo straipsnį

Didžiausias įvertinimas įstaigai, kai rekomendacijos sklinda iš lūpų į lūpas, tad ir mes, išgirdę nemažai teigiamų atsiliepimų praveriame šios įstaigos duris. Restorano koncepcija apjungia geriausias italų virtuvės tradicijas, greitą aptarnavimą ir estetišką, išskirtinio dizaino aplinką. „Vapiano“ restorane galima paragauti šviežiai paruoštų makaronų patiekalų, picų ir salotų, o taip pat vietoje gaminamų gardžių itališkų desertų.

Restorano vardas „Vapiano“ radosi iš itališko posakio „Chi va piano va sano e va lontano“, reiškiančio „Žmogus, kuris per gyvenimą žengia lengvai, bus sveikas ir ilgaamžis“. 

„Vapiano“ tinklui priklauso daugiau kaip 70 restoranų visame pasaulyje: JAV, Europoje, Vidurio Rytuose, Azijoje.

Šiuolaikinis italų dizainas ir jauki aplinka

„Vapiano“ interjero kūrėjas Matteo Thun, vienas garsiausių Milano dizainerių, savitą, atvirą ir jaukią aplinką kuria, pasitelkdamas natūralias medžiagas – akmenį, marmurą, ąžuolą ir daug natūralios šviesos. Viduržemio jūros nuotaiką sustiprina restorane žaliuojantys šimtamečiai alyvmedžiai ir šviežių prieskonių vazonėliai ant stalų.

Apetitą sužadina vien patiekalų aromatas...

Vėlyvus pietus pradedame nuo Carpaccio – plonai pjaustytos jautienos išpjovos, gardintos Cipriani padažu bei gražgarste (rucola). Prie užkandžių patiekiama šviežia duona, kurią pagardiname alyvuogių aliejumi. Carpaccio skonis nuostabus, net nuotaika pagerėja.

„Vapiano“ virtuvė atvira, tad viskas gaminama prieš mūsų akis. Virėjai sukasi it vijurkai, tad stoviniuoti ilgai netenka – prieš mūsų akis pagaminami keleto rūšių makaronai. Apetitą sužadina vien patiekalų aromatas.... Beje, spaghetti, tagliatelle, ravioli ir daugybė kitų makaronų gaminami nedidelėje vietos gamyklėlėje. Makaronai visada švieži, tad išverda tik per 90 sekundžių! Patiekalams gaminti naudojami aukščiausios kokybės produktai, kurių dauguma atvežami tiesiai iš Italijos: alyvuogių aliejus, sūriai, kedro riešutai, kumpis ir kitkas.

Restorano direktoriaus pavaduotoja, Vilma Markauskaitė išdavė paslaptį, jog netrukus makaronų galima bus įsigyti išsinešimui ir patiekalus pasigaminti namuose.

Ragaujame:

- Pasta Pesto - su pesto padažu, alyvuogių aliejumi ir kedro riešutais.
- Pasta Tacchino Piccante – su vištienos krūtinėlės filė, pak choi kopūstu bei paprika, patiekalas gardinamas apelsinų – čili padažu.
- Pasta Filletto Di Manzo E Rucola – su jautienos filė, grybais, svogūnais, keptomis daržovėmis, gražgarste (rukola)

Nors šiuos makaronus sunku palyginti skonio atžvilgiu, vis dėlto daugiausia kolektyvo simpatijų užkariavo Pasta Tacchino Piccante. Makaronų padažas ir priedų derinys primena lietuviams taip įprastą kinietiškų patiekalų skonį, tik be krakmolo ir „vitamino E“.

Pabaigai skanaujame dviejų rūšių picų:
- Pica Crudo E Fichi – su Parmos kumpiu, figomis, pomidorų padažu, mocarela, medumi.
- Pica Tacchino Arrosto – su marinuota vištienos krūtinėlės filė, BBQ padažu, svogūnais, rūkytu sūriu, mocarela

Ragaujant picas pašnibždomis aptariame, kad skonio prasme jos artimiausios Italijoje ragautoms. Tuo tarpu tokio skanaus sūrio ant picos, Lietuvos picerijose, iki šiol neteko atrasti. Pirmoji pica švelnesnio skonio, antroji ne mažiau gardi, sotesnė. Picos skonį puikiai papildo barbekiu padažas.

Technologijos, taupančios laiką
Atėjus į restoraną „Vapiano“, kiekvienas svečias gauna magnetinę kortelę, kurioje saugojami jo užsakymai. Tokiu būdu suteikiama daugiau laisvės ir taupomas laikas, nes nereikia laukti padavėjo. Išeinant tereikia pateikti kortelę kasininkei ir sumokėti už savo patiekalus bei gėrimus. Užsisakius picą, pranešimų gaviklis praneš (pradeda vibruoti), kada atsiimti paruoštą patiekalą – išties labai patogu.

Meniu.lt kolektyvas rekomenduoja apsilankyti „Vapiano“ ieškantiems gardaus, kokybiško, šviežio maisto už draugišką kainą.

Elena Germanovič

2011 04 05