Dar dažniau kavinėse ir restoranuose lankosi penkių didžiųjų šalies miestų gyventojai. Per pastarąjį ketvirtį daugiau nei pusė (55 proc.) Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio gyventojų lankėsi kavinėse arba restoranuose.
Tipinis restorano ar kavinės lankytojas – jaunas didmiesčio gyventojas. Tarp 18-30 metų amžiaus žmonių, gyvenančių didžiuosiuose Lietuvos miestuose, restoranuose lankosi 88 procentus.
„Palyginti su ankstesniais metais, vartotojai yra sąmoningesni maisto kokybės atžvilgiu, tačiau pajamos verčia galvoti ir apie maisto restorane kainą. Dėl to svarbiausiu restoranų pranašumu tampa geras kainos ir kokybės santykis”, – tyrimo rezultatus komentavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.
Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą SIC atliko šių metų rugpjūčio mėnesį, tyrimo metu buvo apklausta 514 18-74 metų amžiaus asmenų.