Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Tradicijos vengrų virtuvėje

2005-02-25
Paskelbk savo straipsnį

Geriausiu prieskoniu laikoma raudonoji saldžioji paprika. Ji dedama į guliašą, paprikašą, tokanį. Iš žaliosios paprikos ruošiama apie 100 patiekalų. Populiariausias užkandis – salotos ir ne visai prinokusios paprikos.

Vengrai valgo tik gėlųjų vandenų žuvį: karpį, vėgėlę, sterką, lydeką, šamą. Mėgsta naminių ar medžiojamų paukščių, kiaušinių, sūrio, liežuvio, kumpio, daržovių patiekalus. Maistas dažnai pateikiamas drebučiuose, su baltu ar raudonu marinatu, keptas.

Pirmieji patiekalai: sultinys, naminiai lakštiniai su vištiena, agurkinė, kopūstų sriuba. Nacionalinė sriuba – žuvienė iš 2-3 žuvies rūšių su paprika, pomidorais, patiekiama tame pačiame puode, kuriame virė. Antrieji patiekalai ruošiami iš žuvies, veršienos, avienos, jautienos. Mėsa verdama, kepama, troškinama. Labai skanūs vengrų nacionaliniai balandėliai iš raugintų kopūstų su grietine ir įdaryta paprika pomidorų padaže.

Pusryčiai lengvi, o pietūs ir vakarienė sotūs.

Iš desertinių patiekalų galime paminėti saldų omletą su uogiene, varške, keptais riešutais, blynelius, apteptus plaktu baltymu su cukraus pudra.

Populiarus vengriškas desertinis vynas „Čardašas“, putojantis vynas „Hungarija“, „Abrikotin“, „Barak palinka“.

Meniu.lt informacija