„Ten pirmą kartą sužinojau apie specialias vyno taures, galinčias keisti vyno skonį!“
Taip apie vyninę atsiliepia lankytojai. Taurės, apie kurias eina kalba, tai Riedel, skirtingų formų vyno taurės, kurios pritaikytos pateikti skirtingų vynuogių vynams. „Nuolat savo klientams siūlome aštuonių rūšių vyną taurėmis – keturias rūšis baltojo ir keturias raudonojo vyno. Stengiamės vienu metu turėti kuo įvairesnį vynų rinkinį – kuo įvairesnių šalių ir regionų, skirtingų vynuogių, brandinimo, taip pat ir kainų. Galime pasiūlyti tiek taurę jaunojo Vinho Verde, tiek ir elegantiško Montrachet vyno, raudonųjų mėgėjai gali rinktis tarp energingojo Chianti ir brandaus Barolo. Norime, jog kiekvienas klientas galėtų rasti sau tinkantį skonį. Tiems, kuriems sunku išsirinkti, siūlome visų rūšių trumpąją degustaciją (kiekvieno vyno po 20 ml). Kaip tik jos metu pajuntamas tikrasis vynų įvairovės žavesys.“ – pasakoja vyninės direktorė Rūta Chadasevičiūtė.
Vynas visada šviežias
„Wine lounge“ - pirmasis vyno baras Lietuvoje vyno pilstymui naudojantis Enomatic įrangą. Tai vienintelis sprendimas gavęs Chianti Classico vynų konsorciumo bei Amerikos Someljė asociacijos sertifikatus, patvirtinančius vyno kokybės stabilumą, kurį Enomatic išlaiko ne mažiau kaip 3 savaites. Taigi Jums nereikės pirkti viso butelio norint paragauti vieną taurę vyno, o atidarytas vynas išliks šviežias net 21 dieną.
„Kurdami vyno degustacinį barą Wine Lounge norėjome, jog jame būtų visos priemonės tinkamai ir profesionaliai patiekti vyną, kuo ilgiau jį išlaikyti tinkamos kokybės ir patiekti klientui taip, kad jis galėtų pajusti specifines konkretaus vyno savybes. Vedami šio tikslo, pasirinkome pasaulyje profesionalų pripažintą įrangą bei įrankius.“ – patirtimi dalinasi R. Chadasevičiūtė.
Vyno ir maisto dermės atradimai
Kurie meniu pasirinkimai galėtų labiau tikti prie vieno ar prie kito vyno, kompetentingai pristatys nuolat besitobulinantis personalas. Tačiau tikrasis atradimo džiaugsmas – Jūsų pasirinkimas.
Šviežiai atpjautas Prosciutto kumpis, kokybiška vytinta mėsa, keletas rūšių sūrių, saulėje džiovinti pomidorai, marinuoti artišokai, Pjemontietiški užtepai su itališkos duonos gaminiais, Fiorentini sausainiai. Telieka pasikliauti intuicija ir patiems kurti labiausiai patinkančius derinius.
„Didelę dalį maisto produktų patys kruopščiai atsirinkome ir su mūsų pagrindinio tiekėjo pagalba parsigabenome į Lietuvą. Tad esame 100 proc. tikri dėl to, ką siūlome klientui. Turime įvairaus skonio intensyvumo maisto, tad klientas turi laisvę pasirinkti, kas jam tiesiog skaniau prie vieno ar kito vyno“ – pasakoja vyninės direktorė.
Diktuojantys naują lygį
„Barui pasirinkome neįprastą vietą – Vilniaus oro uostą. Tai buvo drąsus žingsnis, nes patekome su specifiniu produktu, pakankamai ribotoje rinkos dalyje. Tačiau manėme ir manome, jog oro uoste trūksta įdomių vietų, kur galima turiningai ir kokybiškai praleisti laisvalaikį, sulaukti individualaus aptarnavimo, tiesiog maloniai persimesti vienu kitu žodžiu su čia dirbančiais žmonėmis. Jau dabar kaupiame nuolatinių lankytojų ratą ir juo labai didžiuojamės!!! Praktiškai visi turėti klientai „išskrido“ patenkinti“ – džiaugiasi vyninės direktorė Rūta Chadasevičiūtė.