Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Senoji kibininė“ brangina lietuvių ir karaimų virtuvių tradicijas (Trakai)

2006-04-07
Paskelbk savo straipsnį

Sename pastate „Senoji kibininė“ veikia jau nuo 1979 metų. Tiesa, ji atstatyta jau trečią kartą, tačiau čia vis branginamos karaimų tradicijos ir kepami kibinai.

Kibininės interjerą šeimininkams kurti padėjo interjero dizaineris, tapytojas S. Maslovas, kuris kavinės sienas papuošė rankų darbo freskomis, tapybos darbais, senomis Trakų nuotraukomis, kuriomis gėrisi net ir antikvarai. „Norėjome, kad lankytojai turėtų kur akis paganyti ir iš ko išsirinkti“, – pasakoja šeimininkai. Tik įėję, svečiai gali įsitaisyti medžiu dekoruotoje salėje su senais rakandais iš antikvariato: virduliais, svarstyklėmis, statinaitėmis, žibalinėmis lempomis... Antrame aukšte akį traukia karaimų stiliumi įrengta nedidelė salė, kuri dvelkia jaukia prabanga. Nusileidę į „Senosios kibininės“ rūsį, patenkame į menę, kur senų plytų sienose puikuojasi rankų darbo freskos. Čia kviečiami norintys atšvęsti šventę ar surengti draugų susibūrimą.

Kibininės virtuvė gali pasigirti kibinų įvairove bei lietuviškais patiekalais, patvirtintais Europos kulinarinio paveldo, todėl be kibinų su aviena, jautiena, kiauliena, vištiena, daržovėmis ar varške, lankytojai gali mėgautis didžkukuliais, bulviniais blynais, koldūnais ir kitais karštais mėsos ir žuvies patiekalais. Šeimininkai teigia, kad negalima neparagauti kavinės deserto „Laumės plaktinis“ ar pagal totorių tradicijas kepamo tikro pyrago „Šimtalapis“, kurie ruošiami tik pas juos. Tik čia galėsite atsigerti ir kmynų gėrimo, kibininės giros ar pilstomo kibininės alaus, vyno.

Orams atšilus, „Senoji kibininė“ kvies į lauko terasą, iš kurios galima gėrėtis Trakų pilimi ir gamta.

Daugiau apie kibininę>>

Jolita Vitkauskaitė
Meniu.lt informacija ir nuotraukos