Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Savitarna vyno bare (svetur)

2005-10-24
Paskelbk savo straipsnį

Nors nerūpestingas požiūris į mitybą vis dar egzistuoja, tačiau kiekvienais metais daugėja maitinimo įstaigų, kurių pagrindinis tikslas – natūralaus ir sveiko maisto populiarinimas. Populiarindami sveiką mitybą restoranai neretai lankytojus šokiruoja ir savo originalumu: derinamos mažmeninio pardavimo ir maitinimo paslaugų rinkos, maitinimo įstaigos tampa meno galerijomis, lankytojui paliekama teisė pačiam apsitarnauti vis labiau populiarėjančiose vyninėse. Pastaroji idėja ypatingai išgarsino Italijos vyno barą „Le Cantine di Greve“, kurį šiandien jums ir pristatome.

Parduotuvė ir vyno baras viename
Italijoje vyno barai yra labai populiarūs. Tačiau „Le Cantine di Greve“ baras, esantis Chianti mieste, Toskanoje (Italijos sritis), skiriasi nuo tradicinių vyno barų, kadangi tai yra vyno parduotuvė su savitarnos baru. „Le Cantine di Greve“ lankytojai nusiperka kortelę už 10, 25 ar 50 eurų ir ragauja vyną jo įsipildami iš pilstymo automatų, paskirstytų 600 kvadratinių metrų, XIX amžiaus vyno rūsiuose. Vyno aprašymą ir vienos taurės kainą pirkėjai gali perskaityti ant kortelės, juosiančios vyno butelį. Patarimo, kokį vyną rinktis, lankytojai gali pasiteirauti ir vyno konsultanto. Vyno rinkimosi ir įsipylimo procesas nėra sudėtingas: kad taurė prisipildytų, tereikia įkišti kortelę į išsirinkto vyno pilstymo aparatą ir paspausti mygtuką. Lėkštės su užkandžiais (dažniausiai – itališka „Salumi“ dešra ir sūris) išdėliotos taip pat savitarnos bare. „Le Cantine di Greve“ bare siūloma daugiau nei 100 vyno rūšių, kurių dauguma – skirtingos raudono vyno rūšys iš Toskanos srities (Italija).

Baro internetinė svetainė: www.lecantine.it

Gintarė Jankauskaitė
„Restoranų verslo“ Nr. 5/2005 (9) informacija