Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorane „Čarlstonas“ – pavasariu dvelkiantys atnaujinto valgiaraščio patiekalai (Kaunas)

2005-03-22
Paskelbk savo straipsnį

Kovo 18-osios vakarą restoranas „Čarlstonas“ sukvietė neabejingus jaukiai kamerinei aplinkai ir išskirtinio skonio patiekalams svečius. Čia buvo pristatomas naujasis restorano pavasario valgiaraštis.

Nors Kaune praeito penktadienio vakarą dar siautė žiemiškas šaltis, restorane Čarlstonas buvo jaučiamos tik pavasariškos nuotaikos. Atmosferą šildė ne tik jauki židinio šiluma, gaivūs patiekalai, bet ir puiki vakaro svečių nuotaika. Nenuostabu, nes ragaujant gurmaniškus restorano virtuvės meistrų kulinarinius šedevrus pavasariškas ūpas neaplenkė nė vieno.

Vaizdingas patiekalų pristatymas prasidėjo nuo apelsinų skonio salotų su raudonosios arbatos padažu, vėliau buvo patiekta indiškų salotų su omarų skonio aliejaus padažu. Pastarųjų salotų idėją restorano direktorė Danutė Varnienė parsivežė iš Prancūzijoje šiemet vykusios tarptautinės gastronomijos parodos. Ten vyravusi tendencija, jog įmanoma kartu pateikti neįtikėtinus maisto derinius, perteikta ir naujajame restorano „Čarlstonas“ valgiaraštyje.

Vakarui įsibėgėjus į naujojo pavasario valgiaraščio pristatymą susirinkusiems kauniečiams buvo pateiktas skorpionžuvės kepsnelis su karališkomis krevetėmis ir švelniu marselietišku žuvienės ir šafrano padažu. Šis patiekalas pateikiamas kartu su kukurūzų paplotėliais ir špinatų košele, virta apelsinų sultyse. Antrasis degustuotas karštasis patiekalas buvo pagardintas kaparėliais. Tai buvo Porto vyne troškintas veršio liežuvis su karališkomis krevetėmis, gorgonzolos sūrio kremu ir kepimo sulčių padažu.

Desertams buvo pateikta „Čarlstono“ virėjų pagamintų mandarininių ledų su trintų pasiflorų padažu bei šokoladinių puodelių su konjako parfė. Naujųjų restorano desertų skonį „saldino“ vakaro vedėjos smuiku atliktas kūrinys.

Kauno valstybinio muzikinio teatro aktorės vedamas vakaras neprailgo, juolab, kad vakaro svečiai mėgautis galėjo ne tik gurmaniškais virtuvės šedevrais, bet ir putojančiu vynu „Italiana“ , kurį pristatė šios įmonės atstovas. Mėgstantieji stipriuosius gėrimus galėjo gurkšnoti brendį „Renata“.

Gurmaniškų patiekalų ir tauriųjų gėrimų svaiguly netrūko ir programos. Visą vakarą restorano svečiams dainavo Ovidijus Vyšniauskas. Jis pristatė savo naująją programą, nors buvo atliekamos ir garsios, kadaise hitais tapusios atlikėjo dainos.

Indrė Kišūnaitė
Meniu.lt informacija
Restorano „Čarlstonas“ nuotraukos

Daugiau apie restoraną >>