Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restoranas „Šimtas“ maloniai stebina savo lankytojus (Kaunas)

2005-09-10
Paskelbk savo straipsnį

Vos prieš savaitę – rugsėjo pirmąją, verslo centre „BLC“, K. Donelaičio g. 62/V. Putvinskio 53, duris pravėrė naujas restoranas „Šimtas“.

Restorano pavadinime slypi originali mintis, išskirianti jį iš kitų Kauno restoranų, nes „Šimte“ lankytojai ras šimtą sėdimų vietų, valgiaraštį, kuriame siūlomi šimtas įvairiausių patiekalų ir šimtą alkoholinių gėrimų rūšių! Be to, netrukus pasirodys šimto įvairiausių kokteilių meniu.

Kaip vieną svarbiausių privalumų prieš kitus Kauno restoranus direktorius D. Ratkevičius nurodo virtuvės vadovą Andrejų Limancevą. „Mūsų restoranas, turbūt, yra pirmasis Kaune, kuriame virtuvės vadovas yra vienas bendrasavininkių“, – pasakoja restorano direktorius. Manome, kad tai bus šimtaprocentinė garantija, jog maistas restorane „Šimtas“ visada šviežias ir gardus – pats bendrasavininkis kasdieną dirba virtuvėje ir atsako už čia ruošiamų, pačių įvairiausių patiekalų kokybę. Tad nenuostabu, kad dar tik antrą savaitę dirbantis restoranas jau sulaukė lankytojų palankumo bei pagiriamųjų žodžių.

Restoranas stebins ne tik patiekalų gausa, bet ir jų originalumu – virtuvės vadovas visas receptūras sukūrė pats. Šeimininkai rekomenduoja paragauti tokius patiekalus kaip „Lašiša kapotos tešlos patale“, „Tigrines krevetes keptas grilyje“, „Totorišką veršieną“. Taip pat siūlomos 18 rūšių salotos, gausus pasirinkimas tiek šaltos, tiek karštos užkandos, įvairios sriubos, karštieji patiekalai iš žuvies, vištienos, kiaulienos, veršienos ar jautienos, patys įvairiausi desertai. Reikėtų paminėti ir vietoje gaminamus tortus bei pyragus, kurie visada švieži ir gardūs.

Pasak p. Ratkevičiaus, kepsniai restorane kepami ypatingoje kepsninėje. Tai uždaro tipo lavos akmenų kepsninė, kurioje kepsniai ypatingai apskrunda iš visų pusių ir įgauna ant laužo keptos mėsos skonį bei aromatą.

Na, o po skanaus kepsnio šeimininkai siūlo pačių įvairiausių, natūralių sulčių: tiek vasarą, tiek žiemą jums spaudžiamos apelsinų, greipfrutų, obuolių, kriaušių, morkų sultys.

Čia taip pat ruošiami dienos ar verslo pietūs. Pasak p. Ratkevičiaus, restorane „Šimtas“ yra tiek dienos patiekalų, kad tris savaites jie nesikartos ir todėl lankytojams nepabos. Tačiau būtina pažymėti, kad restorano šeimininkai kartu sieks ir pastovumo: patiekalų skonis „Šimte“ visada bus geras, o bet kuri aptarnaujančio personalo pamaina – svetinga ir paslaugi.

Gardžiais patiekalais ir artimiausiu metu planuojamais gyvos muzikos koncertais lankytojai gali mėgautis dviejose jaukiose, stiklinėmis sienomis ir medžio kolonomis puoštose salėse. Kadangi restoranas „Šimtas“ buvo atidarytas per pusantro mėnesio, šeimininkai žadėjo, kad artimiausiu metu interjeras dar šiek tiek keisis, nes lankytojams siekiama pasiūlyti ne tik gerą maistą, bet ir jaukią aplinką, kuri šiame restorane yra neįpareigojanti ir demokratiška.

Restoranas „Šimtas“ taip pat gali pasiūlyti išsinuomoti keturias „BLC“ verslo centre esančias sales seminarams, pobūviams, banketams, furšetams ar kitoms progoms, kuriose sutilps net iki 500 svečių.

Na ir galiausiai, restoranas „Šimtas“ pirmieji Lietuvoje taiko naują atsiskaitymo mokėjimo kortelėmis sistemą – naujo tipo kortelių nuskaitymo įrenginius, veikiančius GPRS ryšiu. Jie yra atnešami svečiui prie stalelio, tad jis gali būti ramus dėl savo sąskaitos banke, nes savo kortelės net nepaleidžia iš rankų.

Daugiau apie restoraną >>

Gintarė Jankauskaitė
Meniu.lt informacija ir nuotraukos